Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού (Ε.Μ.Κ.Α.Ε) και περιοδικο GLOBAL

Στους «Βαλαάδες της Καππαδοκίας» είναι αφιερωμένο το 10ο τεύχος του περιοδικού
Global Hellenism και στον εκλιπόντα τ. Πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο, το οποίο εκδίδεται από την Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού (Ε.Μ.Κ.Α.Ε) και διανέμεται πλέον σε περισσότερες από 46 χώρες όπου ζει και δραστηριοποιείται ο ελληνισμός.
Μετά την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και την Ίμβρο, το περιοδικό Global Hellenism, με μία νέα δημοσιογραφική αποστολή στην Καππαδοκία, θέλει να μας γνωρίσει με τους Βαλαάδες. Οι «Βαλαάδες», Ελληνόφωνοι Μουσουλμάνοι της Δυτικής Μακεδονίας, βρήκαν
καταφύγιο στις αλησμόνητες πατρίδες της Καππαδοκίας. Στα Τύανα, την «Μικρή Πόλη» της Καππαδοκίας, μιλούν ακόμη Ελληνικά!
Οι αναγνώστες του περιοδικού στο τεύχος Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2008 έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν μεταξύ άλλων, ένα μικρό αφιέρωμα για τον τ. Πρόεδρο της Κύπρου, Τάσσο Παπαδόπουλο, την πρόταση του εκδότη του Global Hellenism Δρ Κώστα Σ. Πασχαλίδη για τη δημιουργία Μητρώου Ομογενειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, για το Συνέδριο Ελληνικής Γλώσσας που διοργανώθηκε στο Κάϊρο, για τους Ομογενείς που βρίσκονται στο πλευρό του Ομπάμα, για τις δραστηριότητες του Ελληνο-Αμερικανικού Ιδρύματος «Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα», αλλά και για τα δίκτυα νεολαίας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.
Στη στήλη «Πορτραίτα» φιλοξενείται ο κ. Πλούταρχος Σακελλάρης, ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).
Το περιοδικό διανέμεται και αποστέλλεται δωρεάν στους φίλους και τους υποστηρικτές της Ε.Μ.Κ.Α.Ε. Όποιος επιθυμεί να γίνει υποστηρικτής των προσπαθειών της Εταιρίας Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού, αρκεί να επισκεφθεί το δικτυακό της ιστοτόπο στο www.emkae.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης