Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

AΓΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓAΝΑΔΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Γράφει ο/η Greek American News Agency

Μετά τον θόρυβο και την κατακραυγή σε Ελλάδα Κύπρο αλλά και Τουρκία για την ομολογία ΣΟΚ του τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκούς για την εν ψυχρώ δολοφονία 10 ΕλληνοΚυπρίων αιχμαλώτων, Τούρκοι και Σκοπιανοί σε αγαστή συνεργασία όπως αποκαλύπτει σήμερα το Greek American News Agency, σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα με την ονομασία "ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" αναφέρουν ότι σύμφωνα με ομολογία συνέντευξη του Ελληνοκύπριου καθηγητή Ρολάνδου Κακαούνη οι ΕλληνοΚύπριοι δολοφόνησαν 32 Τουρκοκύπριους!


Η ιστοσελίδα αυτή όμως είναι σε απόλυτη συνεργασία -αν δεν είναι το ίδιο άτομο διαχειριστής και των δυο Blog - με την ιστοσελίδα "ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" όπου και εκεί υπάρχουν τα ίδια ή συναφή θέματα με προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας!Ειδικά αυτή η ιστοσελίδα περιέχει σκληρά εθνικιστικά άρθρα τούρκων και σκοπιανών εναντίον της Ελλάδας. Μια προσεχτική ματιά σε όλα τα θέματα δείχνει την αγαστή -μυστική ή φανερή -συνεργασία που υπάρχει και με το Ουράνιο Τόξο και τον κ. Βοσκόπουλο αλλά και τον πολύ κ. Παναγιώτη Δημητρά από το "Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι" ο οποίος συστηματικά βάλλει εναντίον της Ελλάδας με "εκθέσεις" σε διεθνείς οργανισμούς και φυσικά με βασικό αποδέκτη των κειμένων του τις ΗΠΑ. Τον κύριο αυτόν μέχρι πρόσφατα πρόβαλλαν γνωστά και έγκυρα ΜΜΕ στην Ελλάδα. Ρολάροντας στην ανατριχιαστική ιστοσελίδα -και καλό θα είναι πλέον να την έχουμε υπόψη μας ώστε να απαντάμε με επιχειρήματα- θα βρεί κανείς όχι μόνο πολλά θέματα που χρήζουν απάντησης αλλά και τις μυστικές ή άλλες υπόγειες ή υπέργειες διασυνδέσεις των δυο αυτών σελίδων με συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας στην Τουρκία αλλά και στα Σκόπια. Και οι δυο ιστότοποι συστηματικά θέτουν θέμα ανεξάρτητης Τουρκικής Δυτικής Θράκης!

Και στα δυο Blog-ιστοσελίδες ο αναγνώστης θα βρει και άλλα θέματα που κυριολεκτικά προκαλούν ανατριχίλα όπως το θέμα που εγείρουν συστηματικά κάποιοι κύκλοι στην Δυτική Θράκη αλλά και Τούρκοι (εσχάτως και Σκοπιανοί) για την "Ανεξάρτητη" "Τουρκική" Δυτική Θράκη! Σε κάθε ανάρτηση και των δυο ιστοσελίδων υπάρχει και η σημαία της "ανεξάρτητης Δυτικής Τουρκικής Θράκης"! Εκεί ανοιχτά και με σαφήνεια τίθεται θέμα για ανεξάρτητο Τουρκικό κράτος Δυτικής Θράκης. Υπάρχουν ιστορικοί και μπορούν να απαντήσουν επί του θέματος που εγείρουν οι κύριοι αυτοί συστηματικά επιστρατεύοντας ανιστόρητα "επιχειρήματα" και διάφορα άλλα φλυναφήματα προκειμένου να πείσουν το "ανυποψιάστο"(;) αναγνώστη για τα όσα ισχυρίζονται περί της "Ανεξάρτητης Τουρκική"ς Δυτικής Θράκης.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Μήπως -λέμε μήπως- το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών θα έπρεπε να είχε ήδη συστήσει μια υπηρεσία, η οποία θα παρακαλουθεί και θα καταγράφει ό,τι αναρτάται στο διαδίκτυο και με συγκεκριμένο τρόπο θα απαντά αν όχι με τον ίδιο τρόπο, τουλάχιστον θα απαντά με ιστορικά στοιχεία και επιχειρήματα μέσω ενός μηχανισμού συνεργασίας με ιστοσελίδες και blog που αφενός έχουν υψηλό, εγκυρότητα, κύρος και προ πάντων αξιοπιστία και το κυριώτερο δεν διακρίνονται για υπερεθνικισμό και αφετέρου πάγια και συστηματικά να ασχολούνται με τα εθνικά ζητήματα με έρευνες και άρθρα και ειδική θεματογραφία. Αλλωστε δεν είναι και πολλές, το πολύ δέκα είναι όλες κι όλες και θα τις αναφέρουμε ώστε κάποια στιγμή επιτέλους οφείλουμε ως χώρα να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τις νέες μεθόδους και τεχνολογίες που παρέχει η εποχή μας. Και μη ξεχνάμε ότι ένα μεγάλος μέρος της νίκης του προέδρου Barack Obama οφείλεται ακριβώς σε έναν τέτοιο μηχανισμό, o οποίος αν και ο στόχος επετεύχθη-η νίκη στις εκλογές- εν τούτοις εξακολουθεί και στέλνει όχι απλά μόνο emails αλλά και οργανώνεται ακόμα περισσότερο για την στήριξη των επιλογών του νέου 44ου Αμερικανού Προέδρου! Θα μπορούσε λοιπόν το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών να συστήσει μια ομάδα, ειδικών η οποία θα λειτουργεί και θα επαγρυπνεί 24ώρες αφού το διαδίκτυο ποτέ δεν κοιμάται. Έργο της ομάδας αυτής που ούτως ή άλλως διαθέτει ήδη δικά της blog και ιστοσελίδες θα ήταν η συστηματική απάντηση και κινητοποιήση όλων εκείνων των δυνάμεων σε κάθε επίπεδο επιτρατεύοντας όσους χρειάζεται κάθε φορά και εκείνο το επιστημονικό δυναμικό που θα απαντά με επιχειρήματα και όχι με υπερεθνικιστικές κραυγές! Στο διαδίκτυο υπάρχουν ήδη αξιόλογα Blog και ιστοσελίδες που θα μπορούσαν να παρέχουν την βοήθεια και την εξιδικευμένη γνώση τους. Χωρίς να πούμε περισσότερα αναφέρουμε ενδεικτικά τα πιο δημοφιλή όχι μόνο σε επισκεψιμότητα αλλά και σε εγκυρότητα και επιστημονική επάρκεια και εξιδεικευμένη γνώση σε επί μέρους αντικείμενα και όχι μόνον στο διαδίκτυο.

ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ , ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ , ΕΝΔΟΤΟΥΡΚΙΚΑ , GREEK ALERT , GREECE SALONIKA, TAXALIA , http://www.foreignpress-gr.com/

και αν ψάξετε πολύ καλά θα βρείτε και άλλους εξίσου αξιόλογους Bloggers και από εκεί θα αλιεύσετε και πολλούς άλλους που θα βοηθήσουν ενεργά και ουσιαστικά. Αν ψάξετε θα βρείτε. Τολμείστε το!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:Θα ήταν καλύτερα να είχει γίνει μια τέτοια προσπάθεια με σχέδιο και στρατηγική και όχι με προχειρότητες όπως η περιβόητη συνάντηση με έλληνες bloggers που και τίποτα δεν απέδωσε και προβλήματα δημιούργησε οι επιλογές blogs και προσώπων κάποιοι εκ των οποίων δεν έχουν και καμία απολύτως σχέση με τα εθνικά θέματα. Εκτός αν εκείνες οι επιλογές προσώπων και bloggers είχε να κάνει περισσότερο με το προφίλ της κας Υπουργού της οποίας παρεπιμπτόντως η προσωπική πολιτική ιστοσελίδα διεθέτει ότι πιο εξελιγμένο και φυσικά ενημερώνεται καθημερινά μερικές φορές ανά ώρα σε αντίθεση με εκείνην του υπουργείου εξωτερικών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης