Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009

Μήνυσαν για παράβαση καθήκοντος μουσουλμάνοι πολίτες τον μουφτή Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου

Μια μουσουλμάνα κάτοικος Ξάνθης κατέθεσε μήνυση κατά του μουφτή Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου γιατί όπως μας ενημερώνει ο δικηγόρος της ενώ συμφώνησε με τον σύζυγό της να χωρίσουν και να κρατήσει το παιδί η μητέρα, ο μουφτής ανέθεσε την επιμέλεια του παιδιού στον πατέρα.

Όπως θα πει ο δικηγόρος Δημήτριος Μαυρομάτης «με τον συνάδελφο δικηγόρο του πατέρα του παιδιού κάναμε συμφωνητικό, κάναμε πρακτικό συμβιβασμό για το θέμα, τον πήγαμε στον μουφτή και όταν μετά από 10 μέρες πήγε η κοπέλα να πάρει την απόφαση διαπιστώνει έκπληκτη ότι στην απόφαση αναφερόταν ότι η επιμέλεια του παιδιού ανατίθεται στον πατέρα και όχι στην ίδια γιατί η ίδια εγκατέλειψε το παιδί και το σπίτι. Αν είναι δυνατό! Και ξαφνικά ένα παιδί 5 χρονών στερείται την μητέρα του, με μία απόφαση του μουφτή που είναι άγνωστο γιατί ελήφθη ενώ οι δύο πλευρές ήθελαν το παιδί να πάει στην μητέρα.

Η μήνυση γίνεται για παράβαση καθήκοντος του μουφτή;

-Ναι για παράβαση καθήκοντος, γιατί άλλα συμφωνήσαμε ενώπιόν του και η απόφαση έγραφε τελείως διαφορετικά πράγματα.

Υπάρχει δυνατότητα άρσης αυτής της απόφασης από την πλευρά του;

-Ναι, νομίζω ότι εξέδωσε άλλη απόφαση το περιεχόμενο της οποίας δεν γνωρίζω, αλλά σημασία δεν έχει αυτό. Σημασία έχει ότι πήγαν δύο δικηγόροι εκεί και έκαναν μία συμφωνία μεταξύ τους και ο μουφτής κόντρα σε όλα αυτά έρχεται και αναθέτει την επιμέλεια σε ένα άλλο πρόσωπο. Τέτοια περιστατικά έχουν ξανασυμβεί και αναδεικνύεται το ζήτημα που ανακύπτει όταν θρησκευτικοί ταγοί έχουν νομικές αρμοδιότητες». Η μήνυση θα εκδικαστεί από τα ελληνικά δικαστήρια και θα έχει ενδιαφέρον να την παρακολουθήσουμε.

Μ.Μ.

Πηγή:Χρόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης