Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Μήνυσαν για παράβαση καθήκοντος μουσουλμάνοι πολίτες τον μουφτή Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου

Μια μουσουλμάνα κάτοικος Ξάνθης κατέθεσε μήνυση κατά του μουφτή Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου γιατί όπως μας ενημερώνει ο δικηγόρος της ενώ συμφώνησε με τον σύζυγό της να χωρίσουν και να κρατήσει το παιδί η μητέρα, ο μουφτής ανέθεσε την επιμέλεια του παιδιού στον πατέρα.

Όπως θα πει ο δικηγόρος Δημήτριος Μαυρομάτης «με τον συνάδελφο δικηγόρο του πατέρα του παιδιού κάναμε συμφωνητικό, κάναμε πρακτικό συμβιβασμό για το θέμα, τον πήγαμε στον μουφτή και όταν μετά από 10 μέρες πήγε η κοπέλα να πάρει την απόφαση διαπιστώνει έκπληκτη ότι στην απόφαση αναφερόταν ότι η επιμέλεια του παιδιού ανατίθεται στον πατέρα και όχι στην ίδια γιατί η ίδια εγκατέλειψε το παιδί και το σπίτι. Αν είναι δυνατό! Και ξαφνικά ένα παιδί 5 χρονών στερείται την μητέρα του, με μία απόφαση του μουφτή που είναι άγνωστο γιατί ελήφθη ενώ οι δύο πλευρές ήθελαν το παιδί να πάει στην μητέρα.

Η μήνυση γίνεται για παράβαση καθήκοντος του μουφτή;

-Ναι για παράβαση καθήκοντος, γιατί άλλα συμφωνήσαμε ενώπιόν του και η απόφαση έγραφε τελείως διαφορετικά πράγματα.

Υπάρχει δυνατότητα άρσης αυτής της απόφασης από την πλευρά του;

-Ναι, νομίζω ότι εξέδωσε άλλη απόφαση το περιεχόμενο της οποίας δεν γνωρίζω, αλλά σημασία δεν έχει αυτό. Σημασία έχει ότι πήγαν δύο δικηγόροι εκεί και έκαναν μία συμφωνία μεταξύ τους και ο μουφτής κόντρα σε όλα αυτά έρχεται και αναθέτει την επιμέλεια σε ένα άλλο πρόσωπο. Τέτοια περιστατικά έχουν ξανασυμβεί και αναδεικνύεται το ζήτημα που ανακύπτει όταν θρησκευτικοί ταγοί έχουν νομικές αρμοδιότητες». Η μήνυση θα εκδικαστεί από τα ελληνικά δικαστήρια και θα έχει ενδιαφέρον να την παρακολουθήσουμε.

Μ.Μ.

Πηγή:Χρόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης