Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Αντιδρά η Λευκωσία για τις προκλητικές δηλώσεις του δολοφόνου του Σ.Σολωμού


Αμετανόητος ο Κενάν Ακίν

Την έντονη αντίδραση της Λευκωσίας προκάλεσαν οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου έποικου Κενάν Ακίν, ο οποίος το 1996 δολοφόνησε τον Σολωμό Σολωμού. «Τον πυροβόλησαν και θα τον πυροβολούσα και πάλι» δήλωσε ο Ακίν, που θα είναι υποψήφιος στις εκλογές στα Κατεχόμενα στις 19 Απριλίου.

«Τον πυροβόλησα και θα τον πυροβολούσα και πάλι» δήλωσε ο Κενάν Ακίν, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ενώ ισχυρίζεται ότι στα Κατεχόμενα θεωρείται ήρωας.

Επίσης, ισχυρίζεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία τον έχει επικηρύξει για 460.000 ευρώ, δεν έχει σοβαρά στοιχεία εναντίον του και ότι «κατηγορείται άδικα».

Καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο τις δηλώσεις ενός ανθρώπου, που διαπνέεται από αισθήματα βαρβαρότητας, δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Δ.Χριστόφιας. Επίσης, τόνισε ότι οι δηλώσεις Ακίν είναι πρόκληση στα αισθήματα όλων των Κυπρίων.

Ο πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν, σχολιάζοντας τη συνέντευξη, δήλωσε ότι εκτός από τον Κενάν Ακίν, αμετανόητη είναι και η Τουρκία, που συνεχίζει να προκαλεί και να λειτουργεί αλαζονικά με τις πλάτες κάποιων ισχυρών συμμάχων της.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο, αδιανόητο και ιδιαίτερα κάκιστο για όσους θέλουν την ειρηνική συμβίωση με τους ελληνοκύπριους, να ανέχονται ανάλογους ανεγκέφαλους να επιβιώνουν μεταξύ τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κενάν Ακίν θα είναι υποψήφιος στις «βουλευτικές εκλογέςΚ στα κατεχόμενα στις 19 Απριλίου.

Ο Ακίν καταζητείται και από την Ιντερπόλ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης