Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Τμήμα του Παντείου καταγγέλεται για δράση ανθελληνικής προπαγάνδας

Δώστε τέλος στην ασυδοσία των καθηγητών

Όλοι μιλάμε για το άσυλο ιδεών όπου μπορεί να μιλάει ο κάθε καθηγητής και να λέει το οτιδήποτε. Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έχουμε ζήσει πολλές φορές την σκηνή όπου κάποιος καθηγητής προκαλεί το κοινό αίσθημα με κάποιες απόψεις και ιδέες που εκφράζει. Κάτι τέτοιο δεν είναι κατ' ανάγκην μεμπτό.
Όταν όμως οι απόψεις αυτές αποτελούν προπαγάνδα συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων και πολιτικών κομμάτων και επιβάλλονται καθ' ολοκληρίαν στους φοιτητές, τότε εκεί αρχίζουν τα προβλήματα.

Ένα από τα τμήματα που φιλοξενεί τέτοιους καθηγητές, με "περίεργες" απόψεις είναι το ΠΕΚΙ (Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας). Με αυτό το τμήμα είχαμε ασχοληθεί και παλαιότερα αφού θεωρείται το πλέον ανθελληνικό τμήμα Ελληνικού Πανεπιστημίου, με απόψεις εξόχως προκλητικές που δεν είναι καθόλου τυχαίες. Ενδεικτικοί είναι οι σύνδεσμοι που σας παραθέτουμε για παρόμοια περιστατικά (βλέπε εδώ,εδώ και εδώ)

Κοιτάξτε λοιπόν τι θέμα βάζει στις εξετάσεις ο "άξιος" καθηγητής (δες εδώ)
Για να μην απορήσετε, να σας πληροφορήσουμε για όσους δεν ξέρουν ότι ο εν λόγω φωστήρας-καθηγητής δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί το ευρύ κοινό.

Είναι ο Δημήτρης Χριστόπουλος, επίκουρος καθηγητής πλέον στο Τμήμα αυτό και με πλούσιο βιογραφικό (εδώ).
Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου όπου μεταξύ άλλων ασχολήθηκε με την "Τουρκική" Ένωση Ξάνθης και το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των μειονοτήτων και για πολλά άλλα θέματα, μεταξύ αυτών και για το Βοτανικό στηρίζοντας την στάση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (τυχαιο; θα το δούμε παρακάτω). Δεν θα θέλαμε να παραλείψουμε τη σύνδεση της εν λόγω Ένωσης με το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι (βλέπε εδώ).
Ενεργό μέλος του ΚΕΜΟ (Κέντρο Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων) ένα κέντρο που θεωρησε οπισθοδρομικό να μην επιτρέψει η ελληνική δικαιοσύνη την λειτουργία σκοπιανικής "Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού" στη Φλώρινα πριν κάποια χρόνια.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές ημερίδες μεταξύ αυτών και της γνωστής Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης (με το Στέκι οπως αποκαλούν την καταπάτηση περιουσίας) στο Πολυτεχνείο. Δείτε ποιοι παίρνουν μέρος και τα θέματα συζήτησης και θα καταλάβετε (βλέπε εδώ). Αξέχαστη ήταν και η ημερίδα λίγες μέρες μετά την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, στο Πάντειο, για την Τσαμουριά και τους Τσάμηδες, όπου ο κύριος Χριστόπουλος έδωσε ρεσιτάλ ανθελληνικής προπαγάνδας.
ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕ










Ο καθηγητής, αποτέλεσε έναν από τους μάρτυρες του αντιρρησία Λάζαρου Πετρομελίδη. Μεταξύ των μαρτύρων πολλά στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (ας το θεωρήσουμε σύμπτωση προς το παρόν) [δες εδώ]!

Και επειδή το θέμα της εξέτασης έχει να κάνει με την Εκκλησία, ο φοιτητής έπρεπε να γνώριζε πως θα ήταν λάθος να υπερασπιστεί την Εκκλησία, αφού ο καθηγητής του καθαρά και ξάστερα είναι υπέρ του χωρισμού Εκκλησίας-Κράτους. Γι' αυτό άλλωστε έκανε και επίσκεψη πριν από κάποιο διάστημα στον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέκο Αλαβάνο (δες εδώ άλλη μια σύμπτωση).

Όμως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, δείτε τον κύριο καθηγητή, τον αντικειμενικό κύριο Χριστόπουλο, να δηλώνει δημόσια υποστηρικτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (ΕΔΩ)

Ορίστε και κάποια περαιτέρω στοιχεία για τον εν λόγω καθηγητή
1. Χωρισμός Εκκλησίας Κράτους (Ανανεωτική Πτέρυγα Συνασπισμού)
2. Ανακοίνωση της Ένωσης που προεδρεύει ο κύριος Χριστόπουλος στο Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι
3.Υπογράφει ΝΑΙ στο Σχέδιο Ανάν
4. Η δυσκολία του να γίνεις Έλληνας



Η Φ.Ο.Σ. Παντείου ξεκαθαρίζει προς όλες τις κατευθύνσεις: Δεν θα ανεχτούμε ανοικτή ανθελληνική προπαγάνδα καθηγητών με κομματικές διαστάσεις . Επιστήμη σημαίνει να εξετάζεις τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά. Επειδή αυτοί οι καθηγητές βρέθηκαν εκεί που βρέθηκαν με τον τρόπο που βρέθηκαν, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής. Απαιτούμε να σεβαστούν τους φοιτητές που έχουν αντίθετη γνώμη και να σταματήσουν τον πόλεμο εναντίον της Ελλάδας. Σε αντίθετη περίπτωση θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε τους διάλεξη στο αμφιθέατρο.
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης