Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

"Τελική θεραπεία" για τον Μακάριο σχεδίασε και εκτέλεσε ο Κίσινγκερ;

makarios_iii.jpgΤα δύο έγγραφα που ακολουθούν, των οποίων η γνησιότητα δεν έχει διασταυρωθεί ακόμη, δείχνουν ξεκάθαρα την εμπλοκή του πρώην υπουργού Εξωτερικών τω ΗΠΑ κ. Κίσινγκερ, με την σχεδίαση της εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο!...

Δύο άκρως απόρρητα τηλεγραφήματα του Κισινγκερ και του Λούνς λένε οτι οι Αμερικανοί οργάνωσαν την ανατροπή του Μακαρίου και τον Αττίλα
Ανοίγει ο φάκελος της Κύπρου;
Το άκρως απόρρητο τηλεγραφήμα του Κίσινγκερ, τον Μάιο του '74 πρός τον αμερικανό πρεσβευτή στην Λευκωσία, λέει ότι το Εθνικο Συμβούλιο Ασφαλείας, αποφάσισε την "τελική θεραπεία" για την απομάκρυνση του Μακαρίου απο την Κύπρο, και παραπέμπει στις οδηγίες που διαβιβάζονται.


ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΦΩΤΙΑ 1 2 3 4 5 6

το έγγραφο φέρει την κωδική ονομασία : TOP SECRET 4398 WASHINGTON DC 0416222
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ "ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΣΙΝΤΖΕΡ" ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ! ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΩΝΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ !

ΩΣΤΟΣΟ, επειδή πολλά γράφτηκαν στα Blog και τα Site για αυτό το θέμα που αναδείξαμε τονίζουμε ότι η ιστορία δεν παραγράφεται και δεν παραχαράσσεται. Tα γεγονότα δε όπως παρατίθενται είναι ο αδιάψευστος μάρτυς και των δικών(Ελλήνων και Κυπρίων) μας ευθυνών.Σας τα μεταφέρουμε όπως τα βρήκαμε σε ανάρτηση του ANTINEWS.

2 Ιουλίου 1974 : Ο Μακαριος απαυθυνει ανοικτη επιστολή -που τη διαβάζει όλος ο πλανητης δηλαδή προς την χουντα απαιτωντας την απόσυρση όλων των Ελλήνων αξιωματικών από την Εθνικη Φρουρά και την ουσιαστική διαλυση της μια εβδομαδα μετά τη συναντηση Ανδρουτσόπουλου - Ετσεβιτ στην Ελβετια για το Αιγαιο που απέβη άκαρπη.
6 Ιουλίου : Η χουντα αποστελλει τον Σάββα Κωνσταντόπουλο στην Κύπρο με συμβιβατική πρόταση να επιλέξει ο Μακαριος ποιοι αξιωματικοι θα υπηρετουν στην Κύπρο από τον καταλογο όλων των Ελλήνων αξιωματικών -περιλαμβανομένων και των αποστρατων - για να μη φοβάται πραξικόπημα.
Η προταση απορρίπτεται.
7 Ιουλίου : Συνέντευξη τύπου όπου ο Κληρίδης διερωτάται ποιος θα εξασφαλισει την άμυνα της Κύπορυ αν φυγουν οι Ελληνες αξιωματικοί.Τότε δεν υπήρχαν Κύπριοι αξιωματικοί.Οι εφημερίδες στην Αθηνα κυκλοφορουν με μεγάλους τιτλους κατά του “αρνησιπάτριδος” Μακαρίου ότι επιδιώκει την διάλυση της Εθνικής Φρουράς ενώ υπάρχει κρίση στο Αιγαίο.
8 ή 9 Ιουλίου : Ο Μακαριος απειλεί ότι αν η Ελλάδα δεν αποσύρει τους αξιωματικούς ότι θα αποστρατευσει τους Κύπριους στρατιωτες δηλαδή ετσι κι αλλιως η Εθνικη Φρουρα θα διαλυθεί.
Ολοι ακουμε τα δελτία του BBC και της Ντωυτσε Βέλλε που προβλέπουν πραξικόπημα.
11 Ιουλίου : Δηλωσεις παραγόντων της Κύπρου ότι η Κύπρος θα “συμβάλλει στον εκδημοκρατισμό της Ελλάδος”.Υπουργικό συμβούλιο στην Αθηνα και φημες διαρρέουν ότι θα σχηματισθεί εξόριστη ελληνική κυβέρνηση από πολιτικούς και αντιστασιακούς στην Κύπρο μόλις φύγουν οι αξιωματικοί.
12 -13 Ιουλίου : Οι ξένοι ραδιοσταθμοί μεταδίδουν ότι παραστρατιωτικοί του Λυσσαρίδη και μακαριακοί παραφυλάνε εξω από τα σπίτια των Ελλήνων αξιωματικών στην Κύπρο για να τους συλλάβουν αν βγουν τη νυχτα για πραξικόπημα.

15 Ιουλίου : Το πραξικόπημα γινεται ημέρα αφού πάνε κανονικά στα στρατοπεδα οι αξιωματικοί περνωντας από τον κλοιο των μακαριακών και μεταδίδεται σε απευθείας μετάδοση από όλες τις τηλεοράσεις του κόσμου.

Η χούντα δηλώνει συνεχεια ότι ο Μακαριος είναι νεκρός (δηλαδή παραδεχεται δολοφονία αρχηγου κράτους) αλλά εχει σωθεί.
16-17 Ιουλίου : Οι Τουρκοι δηλωνουν ότι είναι εσωτερική υπόθεση των Ελληνοκυπρίων.
18 Ιουλίου : Ο Μακάριος από το βήμα του ΟΗΕ ζητεί την επέμβαση της διεθνούς κοινότητας για να αποκαταστησει τη νομιμοτητα.Δηλωνει ότι οι Τουρκοκύπριοι επηρεαζονται επίσης.

20 Ιουλίου : Εισβολή. Συνέρχεται υπουργικο συμβούλιο .κηρυσσει επιστρατευση και διατάσσει πόλεμο κατά της Τουρκίας.
21 Ιουλίου : Οι αρχηγοι Στρατού,Στόλου και Αεροπορίας αρνούνται τις διαταγές.Ανυπακοή αν καιρω πολέμου αλλά και πάλι όπως λέει ο Μπονάνος “αν χασουμε μερικά νησια,τι θα πω εγω στο στρατοδικειο ότι υπάκουσα, στρατηγός ων, ενα ταξιαρχο και άρχισα πόλεμο”.
22 Ιουλίου : Ολοι ξέρουν ότι μετά την ανυπακοή των αρχηγών η κυβερνηση πέφτει.

23 Ιουλίου : Επανοδος δημοκρατιας και ανακωχη στην Κύπρο.
Πηγή: http://www.greekamericannewsagency.com/gana

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης