Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

"Nιώθουμε καθημερινά την απειλή της Τουρκίας"

Image«Νιώθουμε ότι απειλούμεθα. Κάθε μέρα έχουμε και ένα πρόβλημα με την Τουρκία, συνεχείς παραβιάσεις του ΕΕΧ και παραβάσεις του FIR με οπλισμένα αεροσκάφη και συχνές υπερπτήσεις επάνω από τα νησιά μας. Το Καστελλόριζο είναι κρίσιμο για την Ελλάδα, αφού μέσω αυτού ενώνονται οι Αποκλειστικές Οικονομικέ Ζώνες Ελλάδας-Κύπρου». Με αυτές τις λέξεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος περιέγραψε το καθημερινό πρόβλημα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα και μάλιστα «εν τη ρύμη του λόγου» μίλησε για "κινήσεις τουρκικών αεροσκαφών κατά αεροσκαφών της FRONTEX":

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr, την περασμένη Πέμπτη δεν ήταν η πρώτη φορά που τουρκικά μαχητικά επιχείρησαν κατά αεροσκάφους της FRONTEX, είχαν προηγηθεί και άλλες φορές, αλλά ακολούθησε και άλλη μία της Παρασκευή το βράδυ, η οποία δεν δόθηκε στην δημοσιότητα.

Ο υπουργός τόνισε ότι «Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε πάντα έτοιμοι» Αναγνώρισε την επιτυχία της προηγούμενης κυβέρνησης να περιληφθεί στην άσκηση «Τολμηρός Τοξότης» του ΝΑΤΟ ο Άη-Στράτης και τόνισε ότι για την Λήμνο και τον Άη Στράτη ισχύουν σε νομικό επίπεδο σε ότι αφορά την παρουσία αμυντικών στρατιωτικών δυνάμεων, ότι ακριβώς ισχύει και για τα Στενά: «Με την ίδια σύμβαση καθορίστηκε το καθεστώς των τριών περιοχών» τόνισε.

Σε ότι αφορά την καθημερινή παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο σημείωσε ότι «Προβαίνουμε πάντα σε εκτίμηση απειλής προκειμένου να διαπιστώσουμε ψύχραιμα αν έχει βάθος η ενέργειά τους ή είναι μία σπασμωδική κίνηση».

Γενικά οι τοποθετήσεις του σε ότι αφορά την τουρκική απειλή, τόσο στην εισαγωγική ομιλία του, όσο και στις απαντήσεις που έδωσε στα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, ήταν σαφέστατες και δεν άφηναν κανένα περιθώριο παρερμηνειών…

defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης