Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Τα έκανε γαργάρα...


Φωτογραφία
Είπε στον ΑΠΟΕΛ «συγγνώμη λάθος» για την καταγγελία με τις ελληνικές σημαίες η ΟΥΕΦΑ, με τον κ. Λευκαρίτη να τονίζει στον «Φ»: «Ήταν μεγάλη γκέλα της ΟΥΕΦΑ».
Η ΟΥΕΦΑ τα έκανε γαργάρα… Βάζοντας την ουρά στα σκέλια, αποφάσισε χθες την απόσυρση της καταγγελίας εναντίον του ΑΠΟΕΛ για οργανωμένη ανάρτηση ελληνικών σημαιών στον αγώνα με την Πόρτο. Το κύρος της όμως καταρρακώθηκε στα μάτια του κυπριακού φίλαθλου κοινού. Και μάλιστα, όταν αυτά τα γεγονότα διαδραματίζονται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το Τσάμπιονς Λιγκ, που «απορροφά» τα βλέμματα εκατομμυρίων φίλων του ποδοσφαίρου τότε πρέπει πραγματικά να ντρέπονται αυτοί που έλαβαν a-priori την απόφαση καταγγελίας των «γαλαζοκιτρίνων». Ο,τι και αν τους λέχθηκε, από οποιονδήποτε και να μεταφέρθηκαν τα γεγονότα. Έτσι δεν είναι; Λίγη μελέτη της Ιστορίας κύριοι στην ΟΥΕΦΑ δεν βλάπτει. Το ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τα ιστορικά και των 53 χωρών της (όπως λέχθηκε χθες) δεν αποτελεί δικαιολογία. Όφειλε και οφείλει να τα γνωρίζει… «Δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε παγίδα αυτό το λάθος της ΟΥΕΦΑ αλλά μια μεγάλη γκάφα. Αλήθεια, κατάλαβε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τι έκανε; Το μέγεθος της προσβολής γι’ αυτήν αν τελικά ο ΑΠΟΕΛ πήγαινε στη Δικαστική Επιτροπή όπου και θα αθωωνόταν θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο. Σε αυτά τα 15 χρόνια που είμαι εγώ τουλάχιστον στην ΟΥΕΦΑ, τέτοια γκάφα δεν έγινε ποτέ. Ήταν χωρίς αμφιβολία ένα τεράστιο λάθος». Τοποθέτηση που ανήκει στον Μάριο Λευκαρίτη χθες στον «Φ», αμέσως μετά την ανακοίνωση απόσυρσης της καταγγελίας. Και καταλαβαίνετε: Όταν αυτή η δήλωση έρχεται διά στόματος ενός εκ των αντιπροέδρων της ΟΥΕΦΑ, τότε τα περαιτέρω σχόλια περισσεύουν.
«Κάθε Εθνική επέτειο βάζω στο μπαλκόνι του σπιτιού μου ελληνική σημαία. Σημαίνει πως παρανομώ; Παρανομεί ακόμη και το ΓΣΠ στο οποίο κυματίζει η ελληνική σημαία;» διερωτήθηκε ο κ. Λευκαρίτης, ο οποίος μετά από συντονισμένες ενέργειες με τον πρόεδρο της ΚΟΠ, Κωστάκη Κουτσοκούμνη που έτυχε να ευρίσκεται στα γραφεία της ΟΥΕΦΑ αυτές τις μέρες, εξήγησαν το τεράστιο λάθος που έγινε, διδάσκοντας εμμέσως πλην σαφώς και λίγη ιστορία στους ανιστόρητους (όπως φαίνεται) αρμόδιους.

«Συμβούλεψα τον ΑΠΟΕΛ για το τι έπρεπε να κάνει για την υπεράσπισή του. Οι νομικοί του χειρίστηκαν πολύ καλά το θέμα και τους βγάζω πραγματικά το καπέλο» υπογράμμισε, ξεκαθαρίζοντας πως ο παρατηρητής του ματς δεν έχει καμία ευθύνη. «Δεν πρέπει να αδικούμε τον παρατηρητή. Ο άνθρωπος έκανε τη δουλειά του πολύ καλά. Κατέγραψε το τι είδε. Έβγαλε φωτογραφίες και τις έστειλε στην ΟΥΕΦΑ, όπως όφειλε να κάνει. Κατέγραψε αυτά που είδε εκατομμύρια κόσμος», ανέφερε.

Σε παρεξήγηση και άγνοια των υπευθύνων της ΟΥΕΦΑ απέδωσε την καταγγελία ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης μιλώντας χθες στον «SuperΣπορ FΜ». Ο πρόεδρος της ΚΟΠ αποκάλυψε πως συνομίλησε σε γεύμα με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί, λέγοντάς του πως είναι τρέλα να στέλνει σωματεία στη Δικαστική Επιτροπή με αυτήν τη γελοία καταγγελία. Είπε πως στην ΟΥΕΦΑ θεώρησαν ότι η έκθεση του παρατηρητή για τις ελληνικές σημαίες συνεπαγόταν με καταγγελία. Τούτο συνδυάστηκε με το μήνυμα ότι η «Κύπρος είναι ελληνική», πανό που εμφανίστηκε στον προηγούμενο εντός έδρας αγώνα του ΑΠΟΕΛ. Ο παρατηρητής, ανέφερε ο κ. Κουτσοκούμνης, που είχε γνώση των γεγονότων που είχαν προηγηθεί βλέποντας τις ελληνικές σημαίες θεώρησε πως το μήνυμα η Κύπρος είναι ελληνική επαναλαμβανόταν σε διαφορετική μορφή.

Συνεχίζοντας, είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Λευκαρίτης εξήγησαν στους ανθρώπους της ΟΥΕΦΑ ότι η ελληνική σημαία παρουσιάζεται στα γήπεδά μας και ότι είναι ένα σύμβολο που κατοχυρώνεται και μέσα από το σύνταγμά μας. «Αντιλήφθηκαν τα ιστορικά και τα πραγματικά δεδομένα και αποφάσισαν να αποσύρουν τη συγκεκριμένα καταγγελία. Ο κ. Λευκαρίτης είχε προετοιμάσει το έδαφος τηλεφωνικά και έδωσα και εγώ την εξήγησή μου. Είδα τον γενικό διευθυντή της ΟΥΕΦΑ με τον οποίο μίλησε ο κ. Λευκαρίτης τηλεφωνικά και διευθέτησε τα σημερινά (σ.σ.: χθεσινά) ραντεβού».

«Καμία έξωθεν παρέμβαση»

Η καταγγελία προήλθε εκτός της ΟΥΕΦΑ είπαν αρκετοί. Μετά τη διάψευση του Μάριου Λευκαρίτη που ανέφερε πως «είναι αστεία πράγματα να λέμε πως πίσω από αυτήν την καταγγελία κρύβονται Τ/κ ή δεν ξέρω εγώ ποιοι άλλοι», ήλθε και αυτή του Κωστάκη Κουτσοκούμνη. «Δεν υπήρξε καμία έξωθεν παρέμβαση».
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης