Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Δύο τουρκικά μαχητικά κρούσης F-4 2020 Terminator στα 1000 μέτρα πάνω το Αγαθονήσι !


Υπέρπτηση πάνω από ελληνικό έδαφος πραγματοποίησαν πριν λίγη ώρα τουρκικά μαχητικά. Είναι η δεύτερη ενέργεια αυτού του είδους, σε λιγότερες από 40 ημέρες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Γιώργου Παπανδρέου. Και μάλιστα η διπλή υπέρπτηση έγινε ελάχιστα λεπτά μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη περί "Τέλους ανοχής στην τουρκική συμπεριφορά στο Αιγαίο".

Λίγες ώρες ενωρίτερα τουρκικές ακταιωροί είχαν παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Φαρμακονησίου και Αγαθονησίου. Υποτίθεται ότι παρακολουθούσαν ρωσικό εμπορικό σκάφος.

Συγκεκριμένα δύο τουρκικά αεροσκάφη F-4 2020 Terminator τα οποία αποσπάστηκαν από σχηματισμό 8 αεροσκαφών (4 F-16 και 4 F-4) που εισήλθε στις 15.06 νοτίως της Λέσβου, πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος μόλις 3.000 ποδών.Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία απέστειλε ισάριθμα μαχητικά τα οποία αναγνώρισαν τα τουρκικά, κατά τις πάγιες διαταγές, τα οποία εξήλθαν από τον Εθνικό Εναέριο Χώρο στις 15.38

Image

Τα στοιχεία της νέας προκλητικής ενέργειας των τούρκων πιλότων δόθηκαν από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, προς το υπουργείο Εξωτερικών ώστε ο Ελληνας πρέσβης στην Αγκυρα να προβεί σε διάβημα προς την τουρκική κυβέρνηση.

Παράλληλα ενημερώθηκαν και οι αντιπροσωπείες των υπολοίπων μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για την νέα αυτή τουρκική πρόκληση.

Στις δηλώσεις του ο Π.Μπεγλίτης, αμέσως μετά την συνάντηση με τον Αμερικανό βοηθό υφυπουργό για θέματα διεθνούς ασφάλειας, πρέσβη Αλεξάντερ Βέρσμποφ, δήλωσε τα εξής: "Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε, και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, γύρω από θέματα που σχετίζονται με τη συμπεριφορά της Τουρκίας, υπό μία βασική προϋπόθεση: Ότι θα αναγνωριστεί πλήρως από την Τουρκία το καθεστώς με βάση το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες, που υπάρχει, είναι εν ισχύ και γίνεται σεβαστό από όλους στο Αιγαίο πέλαγος. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε και δεν θα ανεχθούμε οποιαδήποτε συμπεριφορά της Τουρκίας που συνεχίζει να παραβιάζει βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών".

Ωραία τα λόγια και οι προθέσεις, αλλά η πραγματικότητα σκληρή και αυτό φάνηκε ταυτοχρόνως με τις δηλώσεις του υπουργού...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης