Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Παρακολουθούν και τους φρουρούς τους


Καταγγελίες: Συμβαίνουν πολλά έξω από την πρεσβεία Ισραήλ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΟΚ υπέβαλαν άτομα που υπηρετούν ή υπηρέτησαν κατά καιρούς ως φρουροί έξω από το κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας στη Λευκωσία. Ενώ αναλάμβαναν καθήκοντα φρούρησης της πρεσβείας που βρίσκεται σε πάροδο της λεωφόρου Προδρόμου, διαπίστωσαν ότι οι δραστηριότητές τους ακόμα και οι συνομιλίες τους, παρακολουθούνταν.

Η καταγγελία υποβλήθηκε πρόσφατα σε αρμόδιο κρατικό αξιωματούχο, μετά τη διαπίστωση ότι η συνομιλία που είχε με πρόσωπο του οικογενειακού του περιβάλλοντος, είχε διαρρεύσει και το γνώριζαν εντός της πρεσβείας. Πληροφορίες του «Φ» από αξιόπιστη πηγή, αναφέρουν ότι όλες οι κινήσεις των αστυνομικών φρουρών καταγράφονται από κλειστό κύκλωμα, ωστόσο για πρώτη φορά διαπιστώθηκε να γίνεται γνωστό ακόμα και το τι λένε μεταξύ τους αστυνομικοί κατά τη βάρδια τους.

Το θέμα θεωρήθηκε σοβαρό και αναμένεται να γίνουν τα κατάλληλα διαβήματα, ωστόσο είναι άγνωστο κατά πόσον έχει ενημερωθεί η Αστυνομία ή η Νομική Υπηρεσία. Παράλληλα, στην καταγγελία έχει αναφερθεί ότι οποιοσδήποτε επιχειρήσει να σταματήσει το όχημα του στην περιοχή ή να μεταβεί σε υποστατικά της Εθνικής Φρουράς, που μεταφέρθηκαν πριν λίγους μήνες στην ίδια οδό, που βρίσκεται και η πρεσβεία, ελέγχεται εξονυχιστικά. Οι φρουροί λαμβάνουν οδηγίες και πλησιάζουν τους πολίτες που κινούνται πλησίον της πρεσβείας ή τους οδηγούς και τους ρωτούν για την ταυτότητα τους και το σκοπό της παρουσίας τους. Πρόσφατα, ζευγάρι που ενοικίασε διαμέρισμα στην περιοχή λόγω χαμηλού ενοικίου, έτυχε εξονυχιστικού ελέγχου από μέλη της ασφάλειας της πρεσβείας σε σχέση με το ποιοι είναι, πού εργάζονται, πόσα οχήματα έχουν κ.ά.


Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά που ρωτήθηκε από τον «Φ» αν φοβάται για παρακολούθηση του τηλεφώνου του, απάντησε ότι δεν φοβάται από τις κρατικές υπηρεσίες, αλλά από ξένες υπηρεσίες που εδρεύουν στην Κύπρο, χωρίς να επεκταθεί περισσότερο.
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης