«Ο Αλέξανδρος είναι Έλληνας και σε καμία περίπτωση πρόγονος των σημερινών Σλαβομακεδόνων».
Η δήλωση αυτή, που μεταδόθηκε από το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων Deutsche Presse Agentur, έκανε ο κορυφαίος Γερμανός αρχαιολόγος Alfried Wieczorek, Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Reiss-Engelhorn Museum, στο Μάνχαϊμ της Γερμανίας,
Υπενθυμίζεται ότι στο Μουσείο του Μανχάϊμ εγκαινιάσθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2009 και λειτουργεί μέχρι 21 Φεβρουαρίου 2010, με μεγάλη κοσμοσυρροή, η διεθνής έκθεση «Ο Αλέξανδρος και το Άνοιγμα του Κόσμου», όπου, για πρώτη φορά στα χρονικά, Μουσεία του Τατζικιστάν, του Αφγανιστάν, του Ιράν και το Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης απέστειλαν βαρύτιμα κειμήλια με τα οποία οι ανατολικοί Λαοί υμνούν τον Αλέξανδρο. Την ημέρα των εγκαινίων το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε μεγάλο αφιέρωμα στην έκθεση όπου σημείωνε ότι «το σύγχρονο Κράτος, που αυτοαποκαλείται Μακεδονία και έχει κύρια γλώσσα την σλαβική, σφετερίζεται την παράδοση της αρχαίας Μακεδονίας».
Το αφιέρωμα πλαισίωνε συνέντευξη του διευθυντού του Μουσείου, που δήλωνε κατηγορηματικά ότι «οι πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν με μεγάλη σαφήνεια, ακόμη μια φορά, πως οι Μακεδόνες την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν στενά συνδεδεμένοι με τους άλλους Έλληνες και μιλούσαν την ίδια γλώσσα».
Στην Ελλάδα, η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών κυκλοφόρησε (στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα) και ανήρτησε στην Ιστοσελίδα της www.ems.gr το βιβλίο του Προέδρου Ν. Ι. Μέρτζου, με τίτλο «Ζει και βασιλεύει». Στο βιβλίο, που διανέμεται δωρεάν στα σχολεία και σε κάθε ενδιαφερόμενο, δημοσιεύονται σπάνια έργα των πολιτισμών, συνήθως άγνωστα στο ελληνικό κοινό, με τα οποία οι Λαοί σε Ανατολή και Δύση δοξάζουν εσαεί επί 2.300 έτη τον Μακεδόνα Μέγα Αλέξανδρο.
Τούτο το μοναδικό στην Οικουμένη φαινόμενο παρουσιάζει το βιβλίο του Ν. Ι. Μέρτζου και τεκμηριώνει με εικόνες. Συνοδεύεται με το CD-ROM των εικόνων που μπορούν να προβληθούν σε μεγάλη οθόνη. Το υλικό απεστάλη ήδη σε 120 επιλεγμένα Γυμνάσια και Λύκεια, με την πρόταση να το εντάξουν σε ένα ωριαίο μάθημα για τον παγκόσμιο πολιτισμό και τη Μακεδονία.
sofiatimes.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου