Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Νέα Δημοκρατία Νέος πρόεδρος ο Αντώνης Σαμαράς Ενωτικό το πρώτο μήνυμα προς τα στελέχη του κόμματος




Νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναδείχθηκε από τις σημερινές εσωκομματικές εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς. Στο ενωτικό του μήνυμα από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης μεταξύ άλλων είπε:

«Με εντολή των ψηφοφόρων αναλαμβάνω την τιμή και την ευθύνη να οδηγήσω την παράταξη σε νέους αγώνες. Η πολιτική μας είναι ξεκάθαρη να επιστρέψει στις νίκες και ιδεολογικά κυρίαρχη. Ο λαός μίλησε, η βάση του κόμματος, ο απλός ψηφοφόρος μίλησε και η εντολή του είναι ηχηρή και αδιαμφισβήτητη. Πριν ενάμιση μήνα σας μίλησα για ελπίδα και το μετατρέψατε σε μεγάλη πρωτοφανή λαοθάλασσα που σάρωσε όσους μας πήγαιναν πίσω και μας πλήγωναν. Σε ένα τέτιο πρωτόγνωρο άνοιγμα στην βάση ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία. Σήμερα νικήσαμε όλοι. Δεν υπάρχουν ηττημένοι. Δεν είμασταν αντίπαλοι και το διακήρυξα στις δύσκολες ώρες. Από εδώ και εμπρός δεν είμαστε αντίπαλοι. Ευχαριστώ την Ντόρα το τηλεφώνημα της και θα μιλήσω μαζί τηςΘα μιλήσω και με τον Παναγιώτη στον οποίο εύχομαι περαστικά στη μικρή περιπέτεια της υγείας του. Θα μιλήσω και με τον πρόεδρό μας τον Κώστα τον Καραμανλή. Δεν με νοιάζει ποιον ψήφισαν τα στελέχη και όσα ειπώθηκαν μέχρι σήμερα τα έχω ξεχάσει όλα. Σφουγγάρι. Η βάση δεν θα δεχθεί υπονόμευση. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και όσους μου στάθηκαν. Τον Δ.Αβραμοπουλο που ξεκίνησε το άνοιγμα στην βάση και του το χρωστάμε όλοι. Θα πάμε στους επόμενους μήνες σε συνέδριο για διακήρυξή θέσεων και αρχών. Να φτιάξουμε μαζί την Ελλάδα της Ελπίδας».

Με δήλωσή της, πριν την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων, η Ντόρα Μπακογιάννη αναγνώρισε το αποτέλεσμα και δήλωσε ότι επικοινώνησε ήδη με τον κ. Σαμαρά και τον συνεχάρη για τη νίκη του, ενώ ευχαρίστηκε όσους την τίμησαν με την ψήφο τους.

Η δήλωση της κυρίας Μπακογιάννη:

««Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες που με τίμησαν με τη ψήφο τους καθώς και όλους όσους με στήριξαν σ’ αυτή τη διαδικασία. Τους βουλευτές, τους πολιτευτές, τα κομματικά στελέχη, τα στελέχη της ΤΑ, τους συνδικαλιστές, τους οννεδίτες και όλα τα άλλα στελέχη που στάθηκαν δίπλα μου. Ξεκινά σήμερα ένα νέο κεφάλαιο για τη ΝΔ. Η ΝΔ πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να γίνει σύγχρονο κεντροδεξιό, ισχυρό κόμμα. Στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε όλοι παρόντες», ».

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο έβδομος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Με καταμετρημένο το 72,68%, ο Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει 50,18%, η Ντόρα Μπακογιάννη 39,76% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης 10,06%.Τα εκλογικά τμήματα που είχαν καταμετρηθεί αντιστοιχούν σε 549.000 ψηφοφόρους.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σε γραπτή δήλωσή του ανέφερε:

«Θέλω να συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον καλό φίλο και άξιο αγωνιστή Αντώνη Σαμαρά για την καθαρή και δίκαιη επικράτησή του. Επίσης, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στη Ντόρα Μπακογιάννη για την ενωτική στάση που κράτησε σ’ αυτήν την πρωτόγνωρη για το κόμμα μας διαδικασία. Προσωπικά, σ’ αυτόν τον.αγώνα μέτρησα τους φίλους μου. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των κομματαρχών να με ισοπεδώσουν, από σήμερα ο απλός νεοδημοκράτης θα έχει πλέον πιο δυνατή φωνή. Θέλω να ευχαριστήσω όσους άντεξαν στις πιέσεις των τελευταίων εβδομάδων αλλά και όσα συνέβησαν κατά τη χθεσινή δύσκολη ημέρα. Έδωσα μόνος μου έναν ωραίο, τίμιο και ηθικό αγώνα. Να είστε βέβαιοι πως και την επόμενη ημέρα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν πρόκειται να σωπάσει, θα είμαι παρών στις εξελίξεις, σταθερά απέναντι σε αλαζονικές συμπεριφορές που θα υποθηκεύουν το αύριο της παράταξης και του τόπου. Η ΝΔ κέρδισε σήμερα την πρώτη μάχη στη μεγάλη προσπάθεια να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία. Είναι τώρα η ώρα, να «καθαρίσουμε» το σπίτι μας, να διώξουμε τα «παράσιτα», να ανασυνταχτούμε για να φέρουμε τη ΝΔ ξανά στη θέση που της αρμόζει. Η ΝΔ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταντήσει κόμμα δύο ταχυτήτων. Ή όλοι μαζί ενωμένοι θα κάνουμε την ανατροπή και θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές, ή αλλιώς δεν πρόκειται να ξαναδούμε κυβέρνηση. Εύχομαι ο νέος πρόεδρος να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του, να ξαναβάλει το κόμμα μέσα στην κοινωνία ώστε να συνταχθούμε όλοι στο πλευρό του και να αγωνιστούμε για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας»

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στις εσωκομματικές κάλπες προσήλθαν περισσότεροι από 400.000 πολίτες. Εξ αυτών, οι 246.000 ψήφισαν online και οι υπόλοιποι με τον παραδοσιακό τρόπο, λόγω των προβλημάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα. Η καταμέτρηση των ψήφων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το βιογραφικό του αρχηγού

Ποιος είναι ο Αντώνης Σαμαράς


Ο Αντώνης Σαμαράς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαΐου 1951. Είναι ο έβδομος πρόεδρος της ΝΔ και ο πρώτος που εκλέγεται από τη βάση του κόμματος.

Σπούδασε Οικονομικά στο Amherst College και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Harvard (MBA).

Από το 1977 έως το 1993 εκλέγεται βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Το 1989 ορίστηκε υπουργός Οικονομικών, ενώ από το Νοέμβριο του 1989 έως το Φεβρουάριο του 1992 διατέλεσε υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία αποχωρεί λόγω της διαφωνίας του με τον τότε πρόεδρος του κόμματος Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Το 1993 ιδρύει την Πολιτική Ανοιξη και εκλέγεται βουλευτής Μεσσηνίας. Παρέμεινε πρόεδρος της Πολιτική Ανοιξης έως το 2004, οπότε επιστρέφει στης Νέα Δημοκρατία και εκλέγεται ευρωβουλευτής. Στην Ευρωβουλή διετέλεσε μέλος στην Επιτροπή Προϋπολογισμού, στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, στην Επιτροπή για τη Στρατηγική της Λισσαβώνας, καθώς και στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας.

Το 2007 εξελέγη βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Πολιτισμού (Ιανουάριος 2009) ήταν μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τον Οκτώβριο του 2009 επανεξελέγη πρώτος βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι παντρεμένος με την Γεωργία Κρητικού και είναι πατέρας της Λένας (18 ετών) και του Κώστα (11 ετών). Oμιλεί Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.
Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης