Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Συνελήφθη ο... «πορθητής των Υμίων»


24.04.09
Στις νέες συλλήψεις για την ακροδεξιά οργάνωση Εργκενεκόν περιλαμβάνεται και ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης Ερτζάν Κιρέτστεπε, ο αρχηγός των Τούρκων καταδρομέων που έλαβε μέρος στην επιχείρηση των Υμίων.

Η ανακάλυψη ενός νέου οπλοστασίου στην Κωνσταντινούπολη οδήγησε στη σύλληψη του «πορθητή των Υμίων», όπως έχουν χαρακτηρίσει τα τουρκικά ΜΜΕ τον Κιρέτστεπε, καθώς και στις συλλήψεις άλλων πέντε απόστρατων και εν ενεργεία αξιωματικών.

Θαμμένα όπλα

Τα όπλα βρέθηκαν θαμμένα σε αμφιλεγόμενο οικόπεδο στην περιοχή Ποϊράζκοϊ, που από το 1992 ανήκει στο Μορφωτικό και Πολιτιστικό Ιδρυμα της Πόλης (İSTEK), ιδρυτής του οποίου είναι ο πρώην δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Μπεντρετίν Νταλάν, αλλά χρησιμοποιείται ωστόσο από το ναυτικό.

«Πρόκειται για στρατιωτική περιοχή, μας απαγορεύεται η είσοδος», δηλώνει ο κ. Νταλάν στην εφημερίδα «Haber Türk» και εξηγεί πως η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας και με την παρουσία των στρατιωτικών. Οι έρευνες στην περιοχή Ποϊράζκοϊ θα συνεχιστούν και σήμερα ενώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Taraf», οι Αρχές αναζητούν και πτώματα.

Οι αστυνομικές αρχές κινητοποιήθηκαν μετά από ανώνυμη καταγγελία που έλαβαν με e-mail στις 16 Απριλίου. Στρατιωτικές πηγές αρνούνται κάθε σύνδεση με τα όπλα που βρέθηκαν, αναφέρουν ωστόσο πως θα ερευνηθεί η πιθανότητα να έχουν κλαπεί.

Σύμφωνα πάντα με ορισμένες πηγές είναι φυσιολογικό για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να διατηρούν κρυμμένα, υπόγεια οπλοστάσια, «τα θαμμένα όπλα» ωστόσο αποτελούν μια πρακτική που απέχει κατά πολύ από τη σύγχρονη στρατιωτική αντίληψη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης