Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Αγνωστοι πυροβόλησαν δύο αστυνομικούς στη Κυψέλη

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, που δέχθηκαν επίθεση πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα κατά τη διάρκεια ελέγχου, από άγνωστο, ο οποίος τους πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει και τους δύο.

Το σοβαρό περιστατικό συνέβη στην οδό Σκιάθου 147, στην Κυψέλη, στην περιοχή'' Γκράβα'', όπου είχε μεταβεί ομάδα αστυνομικών μετά από τηλεφώνημα στην 'Αμεση Δράση για ύποπτους, οι οποίοι πιθανότατα επιχειρούσαν να κλέψουν αυτοκίνητο.

Οι δύο αστυνομικοί (πρώην ειδικοί φρουροί που έγιναν αστυφύλακες με το τελευταίο Προεδρικό Διάταγμα) ήταν μέλη ομάδας που αποτελούνταν από δέκα αστυνομικούς με πέντε δίκυκλα, οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή στο πλαίσιο δοκιμών για την αναγνώριση δρόμων και την εξοικείωση στο χώρο.

Η ομάδα έφτασε στην περιοχή όπου ανέφερε το τηλεφώνημα για την κλοπή, μαζί με έναν αστυνομικό της ομάδας ΖΗΤΑ. Επειδή όμως δεν βρήκαν τίποτα εκεί άρχισαν αναζητήσεις και οι δύο αστυφύλακες 30 και 26 ετών, κατευθύνθηκαν προς την οδό Σκιάθου, όπου είδαν ένα άτομο σε μοτοσικλέτα και επιχείρησαν να τον ελέγξουν.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, την ώρα που ο 30χρονος αστυφύλακας ήλεγχε τον ύποπτο και κάποια στιγμή προσπάθησε να του περάσει χειροπέδες, ενώ ο 26χρονος αστυνομικός τον κάλυπτε, μια γυναίκα πλησίασε και τους απέσπασε την προσοχή νομίζοντας ότι ο ύποπτος ήταν ο φίλος της. Την ώρα εκείνη ένα δεύτερο άτομο που δεν είχαν αντιληφθεί, πλησίασε τους αστυνομικούς και πυροβόλησε με πιστόλι, με αποτέλεσμα να τραυματίσει στον αυχένα τον 30χρονο αστυφύλακα.

Σημειώνεται, ότι και οι δύο φορούσαν κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα, αλλά η σφαίρα βρήκε τον αστυφύλακα στο κενό ανάμεσά τους. Ο δεύτερος αστυνομικός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο δράστης τον πυροβόλησε, με αποτέλεσμα η σφαίρα να τον τραυματίσει στο κεφάλι κάτω από το κράνος, χωρίς όμως να του προκαλέσει σοβαρό τραύμα.

Αμέσως μετά οι δύο δράστες και ενώ οι αστυνομικοί ήταν πεσμένοι στο έδαφος αιμόφυρτοι, τους άρπαξαν τα όπλα και τα κινητά τηλέφωνα βγάζοντας τις ζώνες τους και εξαφανίστηκαν με τη μοτοσικλέτα τους.

Ο 26χρονος αστυφύλακας μόλις οι δράστες απομακρύνθηκαν κατάφερε να σηκωθεί και με το κινητό τηλέφωνο της γυναίκας ειδοποίησε την υπηρεσία του και ασθενοφόρο.

Και οι δύο διεκομίσθηκαν στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου ο 30χρονος εισήχθη στο χειρουργείο και η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη, ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Αμέσως μετά το περιστατικό εξαπολύθηκε από την Αστυνομία άγριο ανθρωποκυνηγητό αλλά οι δράστες δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Μάλιστα, έχει τεθεί σε επιφυλακή όλη η δύναμη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και ανακαλούνται οι άδειες των αστυνομικών, προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δύο κακοποιοί.(express.gr)
Πρόκειται για μια ψυχρή εκτέλεση,από επαγγελματία εκτελεστή,καθώς από πολύ μικρή απόσταση,πυροβόλησε στο κεφάλι και τους δύο άτυχους Αστυνομικούς.Σημειώνεται πως οι Αστυνομικοί φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.Το γεγονός αυτό καταδεικνύει πως δεν πρόκειται για κάποιον κοινό εγκληματία,αλλά για έμπειρο εκτελεστή, ο οποίος αφαίρεσε και τα υπηρεσιακά τους όπλα κατά την διαφυγή του.
Παρά την σοβαρότητα της τραγικής αυτής υπόθεσης,μερίδα των ΜΜΕ προσπάθησε και πάλι να υποβαθμίσει το γεγονός...Γεγονός ακόμη τραγικότερο του θλιβερού περιστατικού...
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από ορισμένους,πως οι Αστυνομικοί είναι ένστολοι συμπολίτες μας,που αγωνίζονται καθημερινά για την ασφάλειά μας, με κίνδυνο της ζωής τους.
Η συμμετοχή όλων των ενεργών πολιτών και η συνδρομή τους, στο έργο της Αστυνομίας και των Αρχών Ασφαλείας της Χώρας, θεωρείται επιβεβλημένη.
Το κοινωνικό έργο της Αστυνομίας δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό χωρίς την αποδοχή και την συμμετοχή της ίδιας της Ελληνικής κοινωνίας...
Η Ασφάλειά μας και η Ασφάλεια της Χώρας,είναι υπόθεση όλων μας και απαιτεί την ενεργό συμμετοχή μας.
Η συνεχιζόμενη απαξίωση της Ελληνικής Αστυνομίας και των Αρχών Ασφαλείας της Χώρας,για κομματικούς και μικροπολιτικούς λόγους, αποτελεί "Εθνικό ΄Εγκλημα" και ασέλγεια στο τίμιο αίμα των συμπολιτών και συμπατριωτών μας,που νυχθημερόν αγωνίζονται για την ασφάλειά μας.
Λάθη γίνονται και θα γίνονται πάντα.Κάποιες φορές και θανάσιμα...
Η ασφάλεια της Κοινωνίας και της Ελλάδος μας,είναι υπόθεση όλων μας.Εάν δεν το αντιληφθούμε συνειδητά θα θρηνούμε συνεχώς θύματα με μεγαλύτερο την πλήρη απαξίωση θεσμών και αξιών,αλλά και της ίδιας της κοινωνίας μας.
Η απαξίωση πρέπει να τερματιστεί αμέσως...
Ως Εδώ...
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης