Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Το θράσος του Γκιουλ


Μπορεί οι υποτελείς Ηγέτες των χωρών της Διεθνούς Κοινότητας που θυσιάζουν αρχές για χάριν πρόσκαιρων συμφερόντων, να επιτρέπουν στον κ. Γκιουλ να προκαλεί τα θύματα μιας ανήθικης και εγκληματικής θηριωδίας της χώρας του, προσποιούμενος ότι δεν χρωστά να κάμει «χειρονομία» στο Κυπριακό.
Μπορεί οι Ηγέτες μας, κάτω από τις ανίερες πιέσεις των μεγάλων δυνάμεων, συνοδοιπόρων της εγκληματικής Τουρκίας, να έχουν συναινέσει και έχουν δώσει στην Τουρκία συγχωροχάρτι και την εκλιπαρούν να συνδράμει στην εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, ως ενδιαφερόμενο μέρος, αντί εισβολέας και βάναυσος καταπατητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που είναι στην πραγματικότητα.
Ο Κυπριακός λαός όμως, Έλληνες και Τούρκοι, οι οποίοι είναι τα θύματα της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής και του βάναυσου τρόπου με τον οποίο αυτή προωθείται δεν συγχωρούν. Δεν ξεχνούν και να μην ανησυχεί. Δεν ζητούμε «χειρονομίες» από την Τουρκία. Απαιτούμε από την Τουρκία απλά να εγκαταλείψει την Κύπρο όπως υπαγορεύει το Διεθνές Δίκαιο. Έχει υποχρέωση η Τουρκία να αποσύρει από την Κύπρο τα κατοχικά στρατεύματά της και όλους τους Τούρκους εποίκους χωρίς όρους και περιορισμούς. Και υποσχόμαστε ότι θα την κηνυγούμε μέχρι να κάτσει στο σκαμνί και να πληρώσει για τα κατά συρροήν εγκλήματα πολέμου που διέπραξε σε βάρος της μικρής Ευρωπαϊκής Κύπρου και του Λαού μας. Παράλληλα, θέλουμε να σημειώσουμε ότι το γεγονός και μόνο ότι η Τουρκία κάμνει τέτοιες δηλώσεις, 35 χρόνια μετά που η τουρκική κατοχή και η κατά συρροήν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας συνεχίζονται, πρέπει να αποτελεί προσβολή για τους Πολιτικούς Ηγέτες αυτού του τόπου, διότι, λυπούμαστε να παρατηρήσουμε, είναι οι πολιτικές επιλογές τους που επιτρέπουν στην Τουρκία να κάμνει τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις. Μάλιστα, επιλογές που δεν είναι δικές τους αλλά των ξένων συνοδοιπόρων των Τούρκων και ηθικών αυτουργών της συνωμοσίας που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος μας. Αναφερόμαστε στην επιλογή του συμβιβασμού με τα κατοχικά δεδομένα υπό το μανδύα της λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ανάγοντας το Κυπριακό σε δικοινοτικό θέμα, αντί θέμα εισβολής, κατοχής και καταπάτησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που είναι η ουσία του. Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών αποτελούν τη φραστική έκφραση της χρεοκοπίας της λανθασμένης πολιτικής επιλογής των Ηγετών μας, στην οποία ανεξήγητα και αδικαιολόγητα συνεχίζουν να επιμένουν.
Το στόμα του Γκιουλ και των συνοδοιπόρων του, Βρετανών και Αμερικανών, θα κλείσει μόνο με απόφαση των Ηγεσιών μας για επανατοποθέτηση του Κυπριακού και επαναφορά της Τουρκίας στο σκαμνί της Δικαιοσύνης, ως εγκληματία πολέμου, στη βάση μιας καθαρά αντικατοχικής πολιτικής, η οποία θα στοχεύει στην αποκατάσταση του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου στην Κύπρο, χωρίς περιορισμούς και εκπτώσεις.

Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης