Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Στην κυπριακή Βουλή θα μιλήσει ο πρωθυπουργός στις 23/4


Τις θέσεις του για το κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά, την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και τη διεθνή κατάσταση θα παρουσιάσει αναλυτικά ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά την επίσημη επίσκεψη του στην Κύπρο στις 22 και 23 Απριλίου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας της Κυπριακής Βουλής την Πέμπτη, 23 Απριλίου, στις 10.30 το πρωί.
Την προηγουμένη, πρώτη μέρα της επίσκεψης, ο πρωθυπουργός θα έχει κατ'ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια και στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα παρακαθήσουν σε διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και διπλωματών.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο πρωθυπουργός θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Το βράδυ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η κ. Έλση Χριστόφια θα παραθέσουν στο προεδρικό μέγαρο επίσημο δείπνο προς τιμή του πρωθυπουργού και της συζύγου του Νατάσας Καραμανλή.
Επίσης, το πρόγραμμα της επίσκεψης προβλέπει συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων, κατάθεση στεφάνου στα Φυλακισμένα Μνήματα και στον Τύμβο Μακεδονίτισσας. Ο πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο Β. Παπαϊωάννου θα δώσει δεξίωση στην πρεσβευτική κατοικία.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η σύζυγος του θα αναχωρήσουν από την Κύπρο αργά το βράδυ της Πέμπτης, 23 Απριλίου, αφού προηγουμένως φιλοξενηθούν από το ζεύγος Χριστόφια στο εξοχικό τους, στο Κελάκι Λεμεσού.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ-NAYTEMPORIKI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης