Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Συμβιβαστικός εμφανίζεται ο Μπρ. Τσερβένκοφσκι

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι δήλωσε ότι η χώρα του πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να προσπαθήσει για ένα «δίκαιο συμβιβασμό» στο θέμα της ονομασίας.

Όπως ανέφερε, αυτό θα επιτρέψει την άρση του αδιεξόδου σχετικά με την ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ. "Όποιες άλλες κινήσεις και ενέργειες, ανεξαρτήτως της νομιμότητας που μπορεί να έχουν, θα σημάνουν χάσιμο χρόνου, κάτι που μία μικρή χώρα, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της πιο ασταθούς περιοχής της Ευρώπης, δεν μπορεί να το επιτρέψει στον εαυτό της, κυρίως για να μην υποθηκεύσει το μέλλον των πολιτών της" υπογράμμισε ο Μπ. Τσερβένκοφσκι.

Ο ίδιος πρόσθεσε: "Στην πολιτική, η εκτίμηση της κατάλληλης χρονικής στιγμής για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Αν οι αποφάσεις δεν ληφθούν στην κατάλληλη χρονική στιγμή, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος της αποτυχίας. Η Δημοκρατία της Μακεδονίας εισέρχεται στο τέλος μίας περιόδου, κατά την οποία πρέπει να κάνει την απαραίτητη τομή και με τον τρόπο αυτό να καθορίσει το ευρωπαϊκό μέλλον της".

Ο Μπρ.Τσερβένκοφσκι θα αποχωρήσει από το αξίωμα του προέδρου της χώρας στις 12 Μαΐου, οπότε θα αναλάβει καθήκοντα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ. Με τη λήξη της θητείας του στην προεδρία της χώρας, ο Μπ. Τσερβένκοφσκι αναμένεται να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" (SDSM).

(Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης