Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Ρώσοι καταδρομείς κατέλαβαν πειρατικό πλοίο


Ρώσοι καταδρομείς κατέλαβαν πειρατικό πλοίο
Ανδρες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων συνέλαβε το 29 μελές πλήρωμα και κατέλαβε ύποπτο για πειρατεία πλοίο ανοικτά των ακτών της Σομαλίας, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων την Τετάρτη, επικαλούμενα πηγές του υπουργείου άμυνας.

Ο ρώσος ναύαρχος Πεντελέγιεφ ανακοίνωσε ότι το ρωσικό πλοίο κατέλαβε την Τρίτη το μεσημέρι το ύποπτο πλοίο 15 μίλια ανοικτά των ακτών της Σομαλίας, μετέδωσαν τα πρακτορεία Ιντερφαξ και Ria Νοβόστι.

«Μετά από έρευνα πάνω στο πλοίο βρέθηκαν επτά όπλα Καλάζνικοφ, διαφόρων τύπων πιστόλια και μια αλουμινένια σκάλα», μετέδωσε το Ria Νοβόστι επικαλούμενο την πηγή του υπουργείου άμυνας.

«Αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αυτή η ομάδα των πειρατών είχε επιχειρήσει ανεπιτυχώς δύο φορές να καταλάβει το τάνκερ TF Commander με ρωσικό πλήρωμα που ταξίδευε σε αυτή την περιοχή», φέρεται να δήλωσε η ίδια πηγή στο ρωσικό πρακτορείο.

Η Ρωσία είναι μια από τις χώρες που έχουν στείλει ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή για να προστατέψουν μια από τις πλέον πολυσύχναστες ναυτικές διόδους του κόσμου από τη δράση των σομαλών πειρατών.

ΑΠΕ - ΜΠΕ
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης