Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Γ.Καρατζαφέρης: Να φύγει το τουρκικό προξενείο από την Κομοτηνή

Να απομακρυνθεί το τουρκικό προξενείο από την Κομοτηνή, ζήτησε για άλλη μια φορά από την Κομοτηνή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, που είναι και υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης.


Μιλώντας σε οπαδούς του κόμματος απ όλη τη Θράκη, σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής, είπε ότι η απόφαση του να είναι υποψήφιος στη Ροδόπη, έχει καθαρά πατριωτικό χαρακτήρα και είναι προϊόν βαθιάς πολιτικής απόφασης. Επιτέθηκε στα άλλα κόμματα ότι δεν έχουν ξεκάθαρες απόψεις στα εθνικά θέματα.

Νωρίτερα περιόδευσε στην Κομοτηνή και συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου
Δανειοληπτών Ποντίων Παλιννοστούντων, που επεσήμαναν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν 40.000 οικογένειες Ποντίων με τα δάνεια που έχουν πάρει. Μετά τη συνάντηση ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε: "Η δικιά μας θέση ήταν, είναι και παραμένει πάγια.

Είναι εθνικό το θέμα, δεν είναι οικονομικό. Οι Πόντιοι εξεδιώχθησαν από τον Κεμάλ και τον Στάλιν. Είναι αδιανόητο, πενήντα χρόνια μετά, να εκδιώκονται από τη ίδια τους την πατρίδα. Ήρθαν εδώ για να υπηρετήσουν την Ελλάδα. Ήρθαν από νόστο για την Ελλάδα. Δεν μπορεί η Ελλάδα να μην τους δίνει εκείνα τα εχέγγυα που χρειάζονται για μια σωστή και ασυννέφιαστη ζωή. Δε μιλάω για δάνεια. Μιλάω για την ανάγκη στέγασης των Ποντίων. Τα κεφάλαια μπορούν να βρεθούν και από την Ευρώπη και από εκείνα τα κεφάλαια που χρησιμοποιούνται για άλλες πραγματικότητες, όχι τόσο σωστές.

Πιστεύω λοιπόν ότι το θέμα των Ποντίων είναι ένα εθνικό θέμα".

Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης