Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Να πούμε όχι στην Τουρκία

ΕΔΕΚ

Προκλητικές και θρασύτατες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώπιον των πρεσβευτών των χωρών-μελών της Ε.Ε. η ΕΔΕΚ.
Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Παπαδάκης ανέφερε ότι ο ισχυρισμός του Νταβούτογλου, περί αδιαλλαξίας της ελληνοκυπριακής πλευράς και περί δήθεν εποικοδομητικής προσέγγισης της Άγκυρας στο Κυπριακό, σε συνδυασμό με την προτροπή του προς τις χώρες της Ε.Ε. να μην εγείρουν θέμα ανοίγματος των τουρκικών λιμανιών σε κυπριακά πλοία, συνιστούν πρωτοφανή απόπειρα παραμόρφωσης της αλήθειας, αλλά και περιφρόνησης των αποφάσεων της Ε.Ε.

«Ήλθε η ώρα να δοθεί το μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας με κατηγορηματικότητα και σαφήνεια. Ότι δεν πρέπει να επιτρέψουν στην Τουρκία το Δεκέμβριο μια νέα στρεψοδικία. Και ασφαλώς να δοθεί το μήνυμα ότι η Κυπριακη Δημοκρατία δεν πρόκειται να συναινέσει σε περαιτέρω ομαλή εξέλιξη του ενταξιακού διαλόγου Τουρκίας-Ε.Ε., αν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Κύπρου», καταλήγει ο κ. Παπαδάκης.

Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης