Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

«Ρωσία: Αγοράστε τους δικούς μας πυραύλους»

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η τουρκική εφημερίδα «Βατάν», σε χθεσινό δημοσίευμα με τίτλο «Ρωσία: Αγοράστε τους δικούς μας πυραύλους», γράφει ότι ο εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας κατασκευής όπλων ROSOBORON, Λεονίντ Γκλαντσένκοβ, μιλώντας στην εφημερίδα όσον αφορά το θέμα αγοράς πυραύλων από την Τουρκία, είπε ότι «πρόκειται να προτείνουμε στην Τουρκία, εκτός από το αμυντικό πυραυλικό σύστημα S-300V, και άλλα δύο πυραυλικά συστήματα».

«Τα δικά μας συστήματα είναι περισσότερο ισχυρά και φθηνότερα από τους Patriot. Πιστεύω πως η Τουρκία θα διαλέξει εμάς. Μπορεί να υπάρξει και μείωση τιμής. Δηλαδή, θα μπούμε στο διαγωνισμό με ελαστικές επιλογές. Τα τρία διαφορετικά πακέτα που εισηγούμαστε έχουν συνολικό κόστος 9,5 δις δολάρια. Το τελευταίο πακέτο θα το παρουσιάσουμε ανάλογα με τις ανάγκες. Έτσι, η συνολική αξία του πακέτου που θα παρουσιάσουμε, κατά το πρώτο στάδιο, ανέρχεται στα εννέα δις δολάρια. Θα ήθελα να σημειώσω ότι η δύναμη πυρός, το πεδίο δράσης, αλλά και ο αριθμός πυραύλων είναι τέσσερις με πέντε φορές μεγαλύτερος από τα πακέτα που εισηγούνται οι ΗΠΑ», είπε στην εφημερίδα ο Γκλαντσένκοβ.

Η ίδια εφημερίδα με τίτλο «Από το γείτονα δεν αναμένουμε κάποια απειλή», γράφει ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, αξιολογώντας τις ειδήσεις αναφορικά με την αγορά των πυραύλων Patriot, είπε: «Δεν είναι σωστό να αποδεχθούμε ως ορθές όλες τις πληροφορίες που αναφέρονται στον Τύπο για την αγορά αυτή. Η αρχή της Τουρκίας, περί μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονές της, θα συνεχιστεί. Θα συνεχιστούν και οι πολιτικές ασφάλειας της Τουρκίας. Αυτές οι δύο δεν αποτελούν ανταγωνιστικές λύσεις μεταξύ τους. Η αγορά των πυραύλων δεν έχει την έννοια ότι αναμένουμε κάποια απειλή από ένα γείτονα».

Σημερινή

Σημ.: Αυτά να τα βλέπουν οι επιθυμούντες την Ελληνορωσική προσέγγιση. Καλή η διπλωματία των αγωγών αλλά πρέπει να έχεις και τα κότσια να την συνεχίσεις...

Βλέπετε η Ρωσία δίνει γη και ύδωρ για να πουλήσει οπλικά συστήματα. Άσχετα αν οι τούρκοι έχουν ήδη κάνει αίτημα για Patriot στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν το θείο Sam δυσαρεστημένο. Άλλωστε τους ανέδειξε σε μεγάλη περιφερειακή δύναμη... τρομάρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης