Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Τουρκικά F-16 κατά γαλλικών Rafale F.1/F.2 και Super Etendard στο Αιγαίο !

ύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του defencenet.gr τα έξι τουρκικά μαχητικά που έκαναν την υπέρπτηση επάνω από το Αγαθονήσι, πριν την ενέργεια αυτή, προχώρησαν σε μία πρόκληση από αυτές που ακόμα και για τα δεδομένα της Άγκυρας, σπανίζει: "Εισέβαλαν" στην δεσμευμένη περιοχή όπου διεξαγόταν η ελληνογαλλική αεροπορική άσκηση (4 ελληνικά F-16 της 335Μ, 2 Rafale F.1/F.2 και 8 Super Etendard από το αεροπλανοφόρο R91"Σαρλ Ντε Γκολ") και κινήθηκαν κατά των γαλλικών αεροσκαφών που εκείνη την στιγμή συνασκούντο με τα ελληνικά!

Tα ελληνικά αεροσκάφη έκαναν δοκιμές σύζευξης με Link 16 με τα γαλλικά (οι δοκιμές ήταν απόλυτα επιτυχημένες), όταν στις οθόνες ελληνικών και γαλλικών μαχητικών έκαναν την εμφάνισή τους τα τουρκικά μαχητικά.

Ένα αεροσκάφος E-2C Hawkeye έγκαιρης προειδοποίησης του γαλλικού αεροπλανοφόρου που συμμετείχε στην άσκηση εντόπισε τα ίχνη των εισβολέων από την Ανατολή και ενημέρωσε σχετικά τα γαλλικά και ελληνικά αεροσκάφη.

Τα τουρκικά μαχητικά ενημερώθηκαν ότι στην περιοχή γίνεται άσκηση και ότι εισέρχονται σε δεσμευμένο χώρο, αλλά όχι απλώς αδιαφόρησαν, αλλά μπήκαν στη μέση της άσκησης και πλησίασαν στα 2 μίλια απόσταση τα δύο Rafale.

Ελληνικά μαχητικά φυλακής, όχι αυτά που συμμετείχαν στην άσκηση, κινήθηκαν εναντίον τους και τότε τα τουρκικά αεροσκάφη "ανέκρουσαν πρύμνα" και πέρασαν επάνω από το Αγαθονήσι, ολοκληρώνοντας μία πρόκληση από αυτές που σίγουρα δεν συνηθίζονται.

Η κίνηση βέβαια, μόνο τυχαία δεν ήταν: Η δεσμευμένη περιοχή βρίσκεται μεταξύ Ικαρίας-Μυκόνου-Φούρνων και περιείχε εδαφικό τμήμα της Ικαρίας, και για την οποία έχει εκδόσει ΝΟΤΑΜ περί "αποστρατιωτικοποίησης" της εν λόγω νήσου η Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης