Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Και ο χρόνος φεύγει...


2 μήνες, 3 εβδομάδες και 2 ημέρες έχουν περάσει από της ανόδου της παρούσας κυβέρνησης στην εξουσία και ακόμη δεν έχει γίνει η κατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ του υπουργού και του αναπληρωτή του στο υπουργείο Άμυνας.

«Η απόφαση είναι να είμαστε παρόντες και οι δύο σε όλα τα θέματα», είχε δηλώσει ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στις 4.11.09.

Ο κ. Μπεγλίτης δεν έχει δηλώσει τίποτα...

Δυο δυο, στην μπανιέρα δυο δυο, λέει ένα παλιό τραγουδάκι του Γερμανού. Δυο δυο...

Καλή χρονιά σε όλους...

«Τη βάψατε», κ. Πτέραρχε...
Ο διοικητής του ΑΤΑ, Πτέραρχος Γιάννης Πατσαντάρας, είναι ένας άξιος αξιωματικός, άριστος πιλότος και ηγέτης, αγαπητός στους συναδέλφους του.
Έχει, όμως, δύο μεγάλα ελαττώματα: Είναι εκτός κομματικών τοποθετήσεων και «εθνικιστής», δηλαδή αγαπάει την Πολεμική Αεροπορία και τη χώρα, δεν είναι οσφυοκάμπτης.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ Ντάνιελ Σπέκχαρντ επισκέφθηκε εθιμοτυπικά το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας την προηγούμενη εβδομάδα. Την ώρα που ενημερωνόταν από τον διοικητή για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και τους κινδύνους της ασφάλειας πτήσεων που δημιουργούν, ειδοποιήθηκε ο πτέραρχος για την είσοδο 16 τουρκικών F-16 σε χώρο προγραμματισμένης ελληνογαλλικής ασκήσεως.

Άναψαν τα λαμπάκια της κόκκινης γραμμής Άγκυρας - Εσκί Σεχίρ. Οι Τούρκοι συνέχισαν πετώντας 200 μ. πάνω από τις σκεπές των σπιτιών του Αγαθονησιού.

Ο αρχηγός στράφηκε προς τον πρέσβη και του είπε: «Ως αεροπόρος μπορώ να σκεφθώ οτιδήποτε, αλλά ως πολιτισμένος άνθρωπος, ως Ευρωπαίος, δεν μπορώ να κατανοήσω την απαράδεκτη και επικίνδυνη αυτή πρακτική: να πετάνε 200 - 300 μέτρα πάνω από σπίτι απλών ανθρώπων από τη μια και από την άλλη να εμποδίζουν τα ευρωπαϊκά αεροσκάφη που περιπολούν για λαθρομετανάστες! Είναι τρελό, επικίνδυνο και απάνθρωπο! Και, αν θέλετε, πάμε στην αίθουσα του μόνιτορ να τα δείτε ζωντανά!».

Ποια ήταν η αντίδραση του πρέσβη στην απλή αλλά τεκμηριωμένη εκδήλωση του Πτέραρχου; «Έχετε απόλυτο δίκιο», είπε επί λέξει.

Κατόπιν τούτου, οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι ο Πτέραρχος «την έχει βάψει» στις προσεχείς κρίσεις.
Επιτρέπεται, κ. Πτέραρχε, να αντιδράτε με αυτόν τον τρόπο, όταν ολόκληρη η πολιτική ηγεσία της χώρας κρατάει «άψογο στάση» και δείχνει συγκατάβαση στις τουρκικές προκλήσεις; Εντελώς αντιδιπλωματικό...
Να είστε καλά, κ. Πτέραρχε. Συνεχίστε...
Ωραία πράγματα...

Η Τουρκία, διά του Διευθυντή Εξοπλισμών (SSM) κ. Μπαγιάρ, κατέταξε στη «μαύρη λίστα» των προμηθευτών τη γαλλική εταιρεία MBDA, λόγω της νομικής διαφοράς που προέκυψε από τη μη παράδοση, εντός του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος, 20.000 αντιαρματικών πυραύλων ΕΚΥΧ, κόστους 404 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια, η SSM προσέφυγε σε δικαστήριο της Γενεύης, το οποίο εκδίκασε αποζημίωση από την MBDA προς την Τουρκία. Αντίθετα εμείς, όπως αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή το «Π», πάμε να της χαρίσουμε 190 εκατ. ευρώ από ρήτρες που πρέπει να πληρώσει.

Α propos, που λένε οι Γάλλοι, παρακαλούνται οι κ. Βενιζέλος και Μπεγλίτης να κοιτάξουν τι θα γίνει με τη μη παράδοση του συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου του Στρατού, για το οποίο οι κιμπάρηδες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της εποχής ΝΔ κατέβαλαν 40 εκατ. ευρώ προκαταβολή.

Δημοσκόπηση
Σε μια μάζωξη δημοσιογράφων του χώρου, τέθηκε το ερώτημα: Ποιος υπήρξε, κατά την τελευταία εικοσαετία (1989-2009) ο καλύτερος Α/ΓΕΣ;
Ομόφωνα: Ο Στρατηγός Κώστας Παναγιωτάκης.

Αχ, αυτό το ΚΥΣΕΑ...
Η σημερινή κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου αύξησε τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, που απλώς επικυρώνει αποφάσεις οι οποίες έχουν αλλού (άγνωστο πού και από ποιους) ληφθεί.
Ακούτε ποιοι μετέχουν σήμερα (ΦΕΚ 217 / 29 Οκτωβρίου 2009): Πρωθυπουργός - υπουργός Εξωτερικών (το ίδιο πρόσωπο) και οι κ. Πάγκαλος (με τις πολλές εμπειρίες από τα Ύμια και τη συμφωνία της Μαδρίτης), Βενιζέλος, Μπεγλίτης, Δρούτσας, Παπακωνσταντίνου, Ραγκούσης, Χρυσοχοΐδης, Ρέππας, Μπιρμπίλη, Κατσέλη. Ψάξτε ψύλλους στα
άχυρα...
Εκτός αίθουσας ο μόνος «σχετικός»,
ο Α/ΓΕΕΘΑ!
Κοντολογίς, όταν έρθει η ώρα να ληφθεί απόφαση επιλογής ενός Αρχηγού ή προμήθειας του μαχητικού αεροσκάφους, θα ψηφίσουν οι κ. Ρέππας, Δρούτσας και η κ. Μπιρμπίλη, όχι όμως ο Α/ΓΕΕΘΑ, ο Αρχιστράτηγος! Είμαστε αστείοι ή όχι;
Για την ιστορία, υπενθυμίζω ότι ο εξοβελισμός από το ΚΥΣΕΑ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, έγινε υπουργεύοντος του κ. Σπηλιωτόπουλου και αρχηγεύοντος του Στρατηγού Αντωνακόπουλου, όστις ουδέ στοιχειωδώς αντέδρασε. Μην παραπονείσθε, στρατιωτικοί, ότι σας τσαλακώνουν.
Απλώς σημειώνω ότι στην Τουρκία, στο αντίστοιχο ΚΥΣΕΑ για εξοπλισμούς, μετέχουν μόνο 4: Πρωθυπουργός, υπουργός Άμυνας, Α/ΓΕΕΘΑ, υφυπουργός Εξοπλισμών. Οι αξιωματούχοι στέκονται προ των ευθυνών τους και φορτώνονται τα βάρη των αποφάσεών τους! Εδώ είναι Ελλάς, δεν είναι παίξε - γέλασε... Όλα αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν...

Αληθεύει ότι ο σύμβουλος που προσέλαβε πρόσφατα ο κ. Μπεγλίτης (απόστρατος ανώτατος αξιωματούχος της Πολεμικής Αεροπορίας) μέχρι πρότινος ήταν συνεργάτης εταιρείας που αντιπροσωπεύει ή έχει στενή σχέση με την ιταλική εταιρεία που έχει κάνει προσφορά για τα νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη της αεροπορίας μας; Μαζί με τους Ιταλούς πρόταση έχουν κάνει και οι Κορεάτες... Να θυμίσουμε ότι η ίδια εταιρεία συνεργαζόταν με εκείνη που πήρε τη «δουλειά» των συστημάτων επικοινωνίας στα C-130.
Το Παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης