Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Giorgo , τουλάχιστον κράτησε τα προσχήματα, στους Έλληνες Αδελφούς στην Κύπρο

Στις 19 Οκτώβριου η επίσκεψή του στην Κύπρο

Στην Κωνσταντινούπολη σήμερα ο Γ. Παπανδρέου

Η Τουρκία είναι η πρώτη χώρα που επισκέπτεται ο Γιώργος Παπανδρέου, ύστερα από την εκλογική νίκη της 4ης Οκτωβρίου. Σήμερα ο πρωθυπουργός θα μετάσχει, με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών, στη άτυπη σύνοδο της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη. Όσον αφορά στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κύπρο, το οποίο θα αποτελέσει και την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο εξωτερικό, θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου.

Τον Γιώργο Παπανδρέου συνοδεύει στην Κωνσταντινούπολη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου χαρακτήρισε "αιτία χαράς" την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού και δήλωσε πρόθυμος να συναντηθεί μαζί του.

Στη Σύνοδο παίρνουν επίσης μέρος η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Βοσνία, η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η ΠΓΔΜ, η Μολδαβία, η Ρουμανία η Σερβία και η Τουρκία. Επίσης όπως έγινε γνωστό, στην Κωνσταντινούπολη θα μεταβεί και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Όσον αφορά το ταξίδι στην Κύπρο, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Λευκωσία αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια. Το ταξίδι αυτό θα αποτελέσει την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στο εξωτερικό, ως πρωθυπουργού της Ελλάδας, προκειμένου να συζητήσει με την ηγεσία της Κύπρου για τα μεγάλα εθνικά θέματα. Για το ταξίδι αυτό είχε δεσμευτεί προεκλογικά.

Η συνάντηση Παπανδρέου-Χριστόφια θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν από τη συνάντηση κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 29 και 30 Οκτωβρίου.

Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης