Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Εξομοιωτή πτήσεων αγοράζει η Ε.Φ.


ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗκονδυλίου ύψους περίπου €8 εκατ., που δεσμεύτηκε στον προϋπολογισμό του 2008, θα ζητήσει αύριο Πέμπτη από την κοινοβουλευτική επιτροπή Άμυνας ο υπουργός Κώστας Παπακώστας. Στόχος, η εξασφάλιση του αναγκαίου ποσού της προκαταβολής προκειμένου το υπουργείο Άμυνας να προχωρήσει στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης για αγορά 300 και πλέον διαφορετικών τύπων στρατιωτικών οχημάτων για τις ανάγκες της Ε.Φ.. Η διαδικασία αγοράς των στρατιωτικών οχημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Το πρόσφατο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη με στρατιωτικό όχημα «Άκμαντ», αναμένεται να παίξει ρόλο καταλύτη για την άμεση απελευθέρωση του σχετικού κονδυλίου, καθώς όλοι συμφωνούν πλέον για την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει, όπως η Ε.Φ.
ανανεώσει τον στρατιωτικό της στόλο σε οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Επιπρόσθετα, ο Υπουργός θα ζητήσει και την αποδέσμευση κονδυλίου για την αγορά εξομοιωτή πτήσεων, ο οποίος αναμένεται να βελτιώσει τα μέγιστα την πτητική ικανότητα των πιλότων των μαχητικών ελικοπτέρων που διαθέτει η Ε.Φ.. Όπως μας λέχθηκε, με τον εξομοιωτή πτήσεων θα διασφαλίζεται η ασφάλεια των εκπαιδευτικών πτήσεων, καθώς η πτήση σε έναν εξομοιωτή δεν εγκυμονεί κινδύνους. Παράλληλα, θα εξασφαλίζεται η υψηλή διαθεσιμότητα και μεγιστοποίηση του χρόνου ζωής των ρωσικών μαχητικών ελικοπτέρων της Ε.Φ., καθώς πλέον, θα χρησιμοποιούνται καθαρά για επιχειρησιακούς σκοπούς και όχι για εκπαίδευση.

Επιπρόσθετα, η εκπαίδευση στον εξομοιωτή θα μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες της Ε.Φ. καθώς θα αντικαθιστά πραγματικές ώρες πτήσης, το κόστος των οποίων είναι ιδιαίτερα αυξημένο ενώ δεν θα χρειάζεται πλέον, η συχνή μετάβαση και διαμονή εκπαιδευόμενων πιλότων της Ε.Φ. στη Ρωσία ή το αντίστροφο, η κάθοδος Ρώσων εκπαιδευτών στην Κύπρο.
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης