Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Θρίλερ στα χωρικά ύδατα της Κύπρου

Από αέρος και θαλάσσης αναζητεί η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία καπετάνιο πλοίου, ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες, έπεσε στη θάλασσα ενόσω το πλοίο του βρισκόταν 70 ναυτικά μίλια δυτικά του Ακρωτηρίου Ακάμας. Οι κατοχικές δυνάμεις επενέβησαν στην υπόθεση, κινητοποιώντας την Κυβέρνηση.

Σε πολιτικό θρίλερ τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση εξαφάνισης καπετάνιου πλοίου ρωσικής καταγωγής, ο οποίος, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, φαίνεται ότι έπεσε στη θάλασσα χθες το πρωί από το εμπορικό πλοίο "Sailrose" της Μάλτας, το οποίο βρισκόταν 80 ναυτικά μίλια δυτικά του Ακρωτηρίου Ακάμας. Όπως αποκάλυψε χθες βράδυ ο τηλεοπτικός σταθμός "Σίγμα", η κυπριακή Κυβέρνηση έθεσε υπό το μικροσκόπιό της την υπόθεση, αφότου οι κατοχικές αρχές είχαν το θράσος να επέμβουν θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στη δικαιοδοσία τους για σκοπούς διάσωσης!
Όλα ξεκίνησαν όταν το μαλτέζικο πλοίο εξέπεμψε σήμα για να ζητήσει βοήθεια, με αποτέλεσμα να παραλειφθεί τόσο από τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο και από τις κατοχικές αρχές. Οι πληροφορίες του «Σίγμα» κάνουν λόγο για παράνομη επικοινωνία των κατοχικών αρχών με το πλοίο, δίνοντάς του μάλιστα οδηγίες να κατευθυνθεί προς το κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου. Αμέσως η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία έλαβε το σήμα που εξέπεμψαν οι κατοχικές αρχές, έδωσε επίσης σήμα στο πλοίο, με το οποίο ενημέρωνε για την ύπαρξη τουρκικής κατοχής στο νησί και ότι θα ήταν παράνομο το πλοίο να κατευθυνθεί προς το κατεχόμενο λιμάνι. Οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας ζήτησαν να παραμείνει στο ίδιο σημείο. Οι κατοχικές αρχές, όταν ενημερώθηκαν γι’ αυτήν την εξέλιξη, έστειλαν σήμα στη Τουρκία καλώντας την να στείλει άμεσα πολεμικά πλοία στην περιοχή, για ν' αναλάβουν τις έρευνες διάσωσης! Για το θέμα ενημερώθηκε ο Υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού αλλά και το Προεδρικό, το οποίο παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης. Από το περιεχόμενο κάποιων μηνυμάτων που έστειλαν οι κατοχικές αρχές προς την Άγκυρα αλλά και προς το πλοίο, φαίνεται ότι οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας υποψιάζονται ότι το σενάριο της εξαφάνισης του καπετάνιου ίσως να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, σε μια προσπάθεια η Τουρκία ν' αδράξει την ευκαιρία για να διεκδικήσει μια περιοχή που δεν της ανήκει.
Πάντως, μέχρι στιγμής, ο καπετάνιος παραμένει άφαντος, ενώ εκτός από ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και την άκατο της Λιμενικής «Ποσειδώνας», για τις έρευνες προς εντοπισμό του, ζητήθηκε και η συνδρομή της ελληνικής Κυβέρνησης, η οποία απέστειλε ένα αεροπλάνο και ένα ελικόπτερο, ενώ η Βρετανία έστειλε επίσης ένα ακόμα ελικόπτερο έπειτα από συνεργασία με τις κυπριακές Αρχές.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει το πρωί της Δευτέρας από τη Χάιφα με προορισμό το Σεϊτάχ της Τουρκίας.

Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης