Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Ρ. ΝΤΕΝΚΤΑΣ: Δεν μας σταματά ούτε ο 6ος Στόλος!

Ο Ραούφ Ντενκτάς ζήτησε όπως η Τουρκία παρέμβει ενεργά στις ενέργειες των ΗΠΑ για τη διεξαγωγή ερευνών για την ανεύρεση πετρελαίων, για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας και, εξηγώντας τι εννοοεί με την "ενεργή παρέμβαση", δήλωσε: "Καταδίωξη των πλοίων που θα καταπλεύσουν για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου".

Σε συνέντευξή του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Κίπρις", ο Ντενκτάς ισχυρίστηκε ότι "στόχος των Ελληνοκυπρίων είναι να επεκτείνουν τη μονόπλευρη κυριαρχία τους και να αναπτύξουν την παράνομη Κυπριακή Δημοκρατία".

Κομπάζοντας ο πρώην κατοχικός ηγέτης, δήλωσε ότι "οι Τουρκοκύπριοι έχουν τα ίδια κυριαρχικά δικαιώματα στο νησί και καμιά δύναμη δεν μπορεί να τους τα στερήσει, ακόμη και αν καταπλεύσει ο 6ος αμερικανικός στόλος".

Ο Ντενκτάς εξέφρασε ανησυχία για τις συναντήσεις που πραγματοποιεί ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, με "μη κυβερνητικές οργανώσεις" των κατεχομένων και δήλωσε χαρακτηριστικά: "Δεν πάμε καλά".

Ανέφερε ότι, αν ο ίδιος ήταν συνομιλητής, θα διέκοπτε τις συνομιλίες και θα έστελλε το μήνυμα στις ΗΠΑ ότι για να επαναρχίσουν συνομιλίες πρέπει οι Ηνωμένες Πολιτείες να δηλώσουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι νόμιμο κράτος!

Είπε ακόμη ότι, μετά το τελευταίο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, θα έπρεπε να κλείσουν οι πύλες του ψευδοκράτους για την Ειρηνευτική Δύναμη, ενώ για την απόφαση στην υπόθεση Οραμς ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε σωστή νομική διαχείριση.

Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης