Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

13 παραβιάσεις και εικονικές προσβολές ελληνικών εδαφών - 4 εμπλοκές Τούρκων με μαχητικά μας



A HAF F-16 Block 52 viper pilot
Συνθήκες συγκυριαρχίας επιχειρούν να διαμορφώσουν στο Αιγαίο οι Τούρκοι, καθώς οι παραβιάσεις του ΕΕΧ μεταξύ 6 και 10 μιλίων και οι υπερπτήσεις επάνω από κατοικημένο έδαφος αρχίζουν να εκφεύγουν ακόμα και από αυτά τα όρια των προκλήσεων. Σήμερα εκτός από την διπλή πρωινή υπέπτηση επάνω από Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, είχαμε συνολικά 13 παραβιάσεις του ΕΕΧ και 4 εμπλοκές μεταξύ τουρκικών και ελληνικών μαχητικών.

Συνολικά 3 σχηματισμοί με 18 αεροσκάφη από τα οποία τα 10 ήταν οπλισμένα προχώρησαν στο προαναφερθέν μπαράζ παραβιάσεων. Εδώ πλέον τίθεται και πάλι το θέμα του τι ακριβώς απαντά η Άγκυρα στα ελληνικά διαβήματα: Το defencenet.gr και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, έχουν αποκαλύψει ότι οι απαντήσεις που δίνονται από τουρκικής πλευράς καταλήγουν στον ισχυρισμό ότι "Τα νησιά δεν έχουν προσδιορισμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς και άρα δεν τίθεται θέμα παραβίασης της ελληνικής κυραρχίας".
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, πότε θα δώσει στην δημοσιότητα τις απαντήσεις της Άγκυρας στα ελληνικά διαβήματα; Μπορεί ο μεν πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογκάν να ακύρωσε (για διπλωματικούς ή μη λόγους) την επίσημη επίσκεψη του στην Αθήνα για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, αλλά η Τουρκική αεροπορία ήταν «τυπική» στο ραντεβού της!

Σήμερα το πρωί και περί ώρα 11.16 σχηματισμός οκτώ τουρκικών μαχητικών, τεσσάρων μαχητικών F-4E Terminator 2020 και τεσσάρων F-16 Fighting Falcon εισήλθε στο FIR Αθηνών στην περιοχή Αγαθονησίου-Φαρμακονησίου και αμέσως εξετέλεσε υπέρπτηση άνωθεν ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΗΣΙΩΝ! Η αποστολή τους είχε χαρακτηριστικά προσβολής εδάφους με προφίλ hi-lo-hi. δηλαδή ενώ προσέγγιζαν τα νησιά βούτηξαν απότομα και μετά την προσβολή από ύψος 700 μέτρων, πήραν ύψος και πάλι. Στις 11.35 τα τουρκικά αεροσκάφη αποχώρησαν εν συνεχεία από το FIR Αθηνών. Όπως πάντα τα ελληνικά μαχητικά φυλακής έσπευσαν, αλλά δεν πρόλαβαν να αναχαιρίσουν τα τουρκικά μαχητικά. Στις 11.17 τα τέσσερα F-4E Terminator 2020 εξετέλεσαν υπέρπτηση άνωθεν του Φαρμοκονησίου και στις 11.19 τα ίδια αεροσκάφη εξετέλεσαν υπέρπτηση άνωθεν του Αγαθονησίου. Και στις δύο περιπτώσεις το ύψος ήταν 2.000 πόδια.
defencenet & infognomonpolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης