Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Εξαγωγή αθλιότητας και φασισμού από την Τουρκία στο ΝΑΤΟ

Μετά τη δήλωση προθέσεων για βέτο της Τουρκίας στην επάνοδο της Γαλλίας στο ΝΑΤΟ, λόγω της αρνητικής στάσης του Παρισιού στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, ήλθε η σειρά της Δανίας και συγκεκριμένα του Δανού πρωθυπουργού Αντερς Φογκ Ρασμούσεν να νοιώσει στο πετσί του την τουρκική αθλιότητα.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Δανίας και το ραδιοφωνικό σταθμό DR, η Τουρκία προτίθεται να θέσει βέτο στην υποψηφιότητα του Ρασμούσεν για τη θέση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, με το αιτιολογικό ότι αρνήθηκε να φιμώσει το κουρδικό δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι ROJ TV, που εκπέμπει από την Κοπεγχάγη. Ο ανταποκριτής του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού της Δανίας στις Βρυξέλλες, Jakob Vinde Larsen, συνομίλησε μεανώτατους Τούρκους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες και την Άγκυρα οι οποίοι του έκαναν ην εξής δήλωση: "Δεν υπάχει φως στο τούνελ για την υποψηφιότητα του πρωθυπουργού της Δανίας ως Γ.Γ. του ΝΑΤΟ".
Να σημειωθεί ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν, αποχώρησε από την κοινή συνέντευξη τύπου, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στην Κοπεγχάγη, το 2005, επειδή οι δανικές αρχές έδωσαν διαπίστευση σε ρεπόρτερ του κουρδικού καναλιού ROJ TV.
Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών, Αλί Μπαμπατζάν, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, δήλωσε για το θέμα:
"Χωρίς αμφιβολία, για τη θέση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, θα ήταν πολύ επωφελές να επιλεγεί ένα πρόσωπο που ενσωματώνει το πνεύμα της Συμμαχίας, που έχει αντιληφθεί καλά την αποστολή της και δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι το πρόσωπο αυτό διακατέχεται από τα ιδεώδη και τις κοινές αξίες της Συμμαχίας, όπως επίσης και ότι είναι σε θέση να διευθύνει τις σχέσεις με όλες τις χώρες, οι οποίες θα πρέπει να τον περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη τους."
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν "πρέπει να είναι ένα άτομο που δεν έχει δώσει στήρηξη στην τρομοκρατία", ο Μπαμπατζάν είπε: "Ασφαλώς, αυτό είναι κάτι που ούτε πρέπει να το συζητάμε".
Δηλαδή, η Τουρκία, μια χώρα που έχει κουρελιάσει κάθε ένοια δημοκρατικότητας και συμμαχικής αλληλεγγύης, αφού διατηρεί εν ισχύ απειλή πολέμου και απαράδεκτες εδαφικές διεκδικήσεις για χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, μετά τις απειλές προς τη Γαλλία, τώρα έρχεται να απειλήσει τη Δανία, επειδή δεν ήταν αρκούντως φασιστική, όπως απαιτούν τα φασιστοειδή της Άγκυρας, απαγορεύοντας τη λειτουργία ενός τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος εκπέμπει στα κουρδικά. Με άλλα λόγια, αντί να προσαρμοστεί η Άγκυρα στα Κριτήρια της Κοπεγχάγης, οι "ιδεαλιστές" της Τουρκίας καλούν την Κοπεγχάγη να προσαρμοστεί στα Κριτήρια της Άγκυρας.
Είναι αυτό που λέει ο λαός μας: "Δώσε θάρρος στο χωριάτη, να σ' ανέβει στο κρεβάτι".

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης