Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Μας χαρίζουν 50 ρωσσικά ελικόπτερα κι'εμείς δεν απαντάμε..


Μας «χαρίζουν» 50 υπερσύγχρονα ρωσικά ελικόπτερα και δίνουν το 10% της τιμής τους δωρεά στο Ίδρυμα Ελληνισμού κι εμείς... ούτε καν απαντάμε! Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται είναι αληθινό!
Άγνωστο για ποιον λόγο τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και το αρχηγείο της Πυροσβεστικής απαξίωσαν να απαντήσουν σε προσφορά που τους κατατέθηκε (από τον Μάιο του 2008) μέσω της καναδικής εταιρείας Diamond+Diamond για την προμήθεια (με κρατικό ομόλογο) 50 καινούργιων ρωσικών ελικοπτέρων, Mi-25 τα οποία είναι ιδανικά για κατασβέσεις πυρκαγιών σε περιβάλλον όπως της Ελλάδας (αφού επιχειρούν όπως τα C-130, χωρίς όμως να χρειάζονται αεροδρόμιο) αλλά και σαν νοσοκομειακά για τα νησιά μας και βέβαια για έρευνα και διάσωση, ένας τομέας με τον οποίο Ελλάδα και Τουρκία «κονταροχτυπιούνται» στο Αιγαίο.Το... ωραίο είναι ότι το ελληνικό Δημόσιο όχι μόνο θα τα αγόραζε περίπου... δωρεάν (η πρόταση της D+D ήταν για αγορά ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου διάρκειας 100 ετών - που τότε θα πληρωνόταν) αλλά και το 10% της τελικής τιμής θα αποδιδόταν ως δωρεά από την εταιρεία στο Ίδρυμα Ελληνισμού (για το έργο του). Μιλάμε για μια αγορά αρχικού κόστους 800 εκατ. δολαρίων, τη χρηματοδότηση των οποίων αναλάμβανε εξ ολοκλήρου η εταιρεία!Έκτοτε η εταιρεία έχει καταθέσει 4 φορές επιστολές και υπομνήματα στους αρμόδιους, αλλά το μόνο που λάμβανε ως απάντηση ήταν ο... αριθμός πρωτοκόλλου της γραμματείας του υπουργείου και της Πυροσβεστικής. Ούτε μια τυπική απάντηση (έστω και αρνητική) ούτε καν ένα διευκρινιστικό τηλεφώνημα για μια δωρεά, στην ουσία, 50 υπερσύγχρονων ρωσικών ελικοπτέρων τύπου Μi-26 (Το «Π» διαθέτει όλη τη σχετική αλληλογραφία). Το θέμα δεν είναι εάν έκανε αποδεκτή ή μη την πρόταση, αλλά η απαράδεκτη αγνόησή της.Φυσικά στις προτάσεις τους περιλαμβάνονταν οι υποχρεώσεις τους να εκπαιδεύσουν τα πληρώματα και τους πιλότους, να δώσουν όλα τα αναγκαία εγχειρίδια και οδηγίες χρήσης, η συντήρηση τους κ.λπ. Όπως εξηγούσαν, τα ελικόπτερα αυτά δεν προορίζονται μόνο για πολεμικές επιχειρήσεις.Τι ζήτησαν; Μια συνάντηση των κατασκευαστών-χρηματοδοτών με τους έλληνες αρμόδιους για να δούνε πώς μπορεί να υλοποιηθεί αυτή η αγορά και να δοθούν όλες οι αναγκαίες διευκρινίσεις. Όσο τους είδατε ή ακούσατε και εσείς, άλλο τόσο είδαν ή άκουσαν και οποιονδήποτε «αρμόδιο» αυτοί που έκαναν την πρόταση.Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, να απαξιώνει το κράτος να δίνει έστω και μιαν αρνητική απάντηση (επειδή προφανώς θα πρέπει να την αιτιολογήσει και... αιτιολογία δύσκολα φαίνεται να υπάρχει) μήπως θα πρέπει να δει το θέμα ο αρμόδιος υπουργός Πρ. Παυλόπουλος, αλλά και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής μας;
Πηγή

Σε κάθε δημοσίευμα πρέπει να ερευνάτε η σκοπιμότητά του και να το συγκρίνετε και με άλλες πηγές που θεωρείτε ως αξιόπιστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης