Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Μαστίγιο και καρότο

Τα αμερικανάκια μας δουλεύουν κανονικά

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ασφαλής χώρα η Ελλάδα


«Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα» τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρόμπερτ Γουντ απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε στις πρόσφατες επισημάνσεις που περιλαμβάνονταν στη σχετική ιστοσελίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Δεύτερη προειδοποίηση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Παρασκευή, 13.03.09
Τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως ο «Επαναστατικός Αγώνας» και η «Σέχτα Επαναστατών», δραστηριοποιούνται το τελευταίο διάστημα έντονα, τόσο εναντίον ελληνικών όσο και εναντίον ξένων στόχων, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με «συγκεκριμένες πληροφορίες για την Ελλάδα», η οποία ανανεώθηκε την Πέμπτη.

Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν πλήξει υπηρεσίες του κράτους,δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας, Ελληνες και Αμερικανούς επιχειρηματίες και την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Αφού τονίζεται ότι «η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει βαθιά ανήσυχη για την αυξημένη απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Αμερικανών και αμερικανικών συμφερόντων στο εξωτερικό», στη σελίδα με τις «συγκεκριμένες πληροφορίες» (το παλιό «ενημερωτικό σημείωμα»), σημειώνεται ότι οι πρόσφατες ενέργειες, δείχνουν πως οι δράστες δεν υπολογίζουν τα θύματα και έτσι ο κίνδυνος να βρεθεί κάποιος στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή, ανησυχεί τους πολίτες της χώρας, αλλά και Αμερικανούς που επισκέπτονται ή διαμένουν στην Ελλάδα.

Για το λόγο αυτό καλούνται οι Αμερικανοί πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν μέρη όπου συχνάζουν οι διαδηλωτές, όπως το Πολυτεχνείο, τα Εξάρχεια και οι πλατείες Ομονοίας και Συντάγματος στην Αθήνα, καθώς και η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Υπογραμμίζεται ιδιαίτερα ο κίνδυνος που υφίσταται στις περιοχές των Εξαρχείων και της Ομόνοιας και καλούνται οι υπάλληλοι της πρεσβείας και οι οικογένειές τους να τις αποφεύγουν μετά τις 9 το βράδυ.

Τέλος, σημειώνεται ότι αναρχικοί και άλλοι που συγκρούονται με την αστυνομία εκμεταλλεύονται τους πανεπιστημιακούς χώρους ως άσυλα, για να αποφεύγουν τη σύλληψή τους από τις αρχές.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης