Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Σύμβαση με Thales NL για τον εξοπλισμό του 6ου και 7ου ΤΠΚ κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ

Οι αισθητήρες της Thales Nederland περιλαμβάνουν το ραντάρ ελέγχου βολής Sting EO Mk2 στην οροφή της γέφυρας, το ραντάρ έρευνας επιφανείας Scout -η κεραία δεξιά είναι κοινή με το ραντάρ ναυτιλίας Bridgemaster- και το ραντάρ επιτήρησης μέσης εμβέλειας MW08 στον ιστό. Στην κορυφή του ιστού βρίσκονται οι κεραίες του συστήματος ESM DR3000, ενώ στο βάθος αριστερά μόλις διακρίνεται το ηλεκτροπτικό σύστημα ελέγχου βολής Mirador. (Αρχείο «ΕΑ&Α»/Β. Α. Παγώτσης)



Η Thales ανακοίνωσε στις 23 Μαρτίου πως η ολλανδική θυγατρική της Thales Nederland και η BVT Surface Fleet International Ltd υπέγραψαν σύμβαση για την προμήθεια συστημάτων του έκτου και έβδομου Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνόμενων βλημάτων (ΤΠΚ) κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ, τα οποία θα ναυπηγηθούν για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Προηγήθηκαν οι συμβάσεις συστημάτων των τριών αρχικών ΤΠΚ το 2000 και των δύο επόμενων το 2003. Όπως στις προηγούμενες συμβάσεις, τα δύο σκάφη κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ θα κατασκευασθούν από τις Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας (ΝΒΕΕ) σε συνεργασία με την BVT Surface Fleet International Ltd. Πρόκειται για την εξαγωγική θυγατρική της βρετανικής BVT, εταιρείας κοινού επιχειρηματικού κινδύνου (joint venture) όπου συγχωνεύθηκαν οι δραστηριότητες ναυπήγησης πλοίων επιφανείας της Vosper Thornycroft και της BAE Systems, η οποία αναμένεται να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο την 1η Ιουλίου 2009. Τα δύο σκάφη προβλέπεται να παραδοθούν στο ΠΝ στα τέλη του 2012 και του 2013 αντίστοιχα, ενώ η έναρξη παραδόσεων της Thales αναμένεται στις αρχές του 2011.

Όπως στα προηγούμενα 5 σκάφη, ο εξοπλισμός θα περιλάβει ραντάρ επιτήρησης μέσης εμβέλειας MW08, ραντάρ ελέγχου βολής Sting EO Mk2, δύο Σκοπευτικά Σήμανσης Στόχων (TDS), ηλεκτροπτικό σύστημα ελέγχου βολής Mirador, Σύστημα Διαχείρισης Μάχης (CMS) Tacticos με Κονσόλες Χειριστών Πολλαπλής λειτουργίας (MOC) Mk3, Τακτική Ζεύξη Δεδομένων Link-11, σύστημα Μέτρων Ηλεκτρονικής Υποστήριξης (ESM) DR3000, ραντάρ έρευνας επιφανείας/ ναυτιλίας Scout/Bridgemaster με κοινή κεραία, καθώς και σύστημα επικοινωνίας. Η Thales ανέλαβε επίσης την ολοκλήρωση συστήματος όλων των αισθητήρων και όπλων με το Σύστημα Διαχείρισης Μάχης. Η ανακοίνωση της Thales αναφέρει πως πρόσθετα προγράμματα της εταιρείας για το ΠΝ είναι ο Εκσυγχρονισμός Μέσης Ζωής τεσσάρων ΤΠΚ τύπου Combattante III και 6 φρεγατών τύπου "S" κλάσης ΕΛΛΗ, καθώς και <...η αναβάθμιση των φρεγατών κλάσης ΥΔΡΑ με ικανότητες ESSM>.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης