Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Η Τουρκία "δαγκώνει" το χέρι που την τάιζε...

Το ΝΑΤΟ είναι ο οργανισμός που επί πενήντα χρόνια παρείχε πολιτική και κάθε άλλου είδους στήριξη στην Τουρκία, ως "αντιπαροχή" στις υπηρεσίες που παρείχε η Άγκυρα στον αγώνα του ΝΑΤΟ και της Δύσης εναντίον του κομουνιστικού μπλοκ. Η στήριξη αυτή, μάλιστα, είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τον Ελληνισμό, αφού θύμα της υπήρξαν ο Ελληνισμός της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, η Κύπρος, το

Αιγαίο, μέχρι και οι Πομάκοι της Θράκης.
Ενώ, λοιπόν το ΝΑΤΟ ήταν αυτό που πρόσφερε πολύτιμη στήριξη σε εγκληματικές πολιτικές της Τουρκίας εναντίον γειτονικών χωρών και εναντίον των δημοκρατικών δυνάμεων, αλλά και των διαφόρων εθνικών, εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων που διαβιούν στο έδαφος της τουρκικής επικράτειας, η Τουρκία έρχεται να καθορίσει ακόμα και την εκλογή του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, μέσα από μια εξαιρετικά υποκριτική στάση απέναντι στη Δανία και συγκεκριμένα στο Δανό πρωθυπυοργό Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.
Χαρακτηρίζουμε τη στάση της Τουρκίας υποκριτική, γιατί η τουρκική κυβέρνηση διαρρέει το ενδεχόμενο άσκησης βέτο στο πρόσωπο του Δανού πρωθυπουργού, χρησιμοποιώντας την ισλαμική πίστη. Συγκεκριμένα η Άκγυρα επικαλείται την υπόθεση των δανέζικων γελοιογραφιών που είχαν κυκλοφορήσει με θέμα τον προφήτη Μωάμεθ, ενώ η πραγματική αιτία της στάσης της Τουρκίας είναι η στήριξη που παρέχει η Κοπεγχάγη στου Κουρδους και συγκεκριμένα στο δορυφορικό κανάλι ROJTV.
Η θητεία του νυν γενικού γραμματέα, Ολλανδού Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ εκπνέει στις 31 Ιουλίου, ενώ ο διάδοχός του αναμένεται να ορισθεί στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 3-4 Απριλίου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης