Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Με τη στρατιωτική παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Αφαλείας στην Αθήνα, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Με τη στρατιωτική παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Αφαλείας στην Αθήνα, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Νωρίτερα, στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, τελέστηκε η πανηγυρική δοξολογία για τη διπλή γιορτή, της εθνικής παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού, παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.


Στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στον ιερό ναό, υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, ο νομάρχης Αθηνών, Δ. Σγουρός και ο δήμαρχος Αθηναίων, Ν. Κακλαμάνης.

Της παρέλασης προηγήθηκε η κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος στη συνέχεια έλαβε τη θέση του στην ειδική εξέδρα, από όπου παρακολούθησε την παρέλαση.

Στην παρακείμενη εξέδρα, έλαβαν τη θέση τους οι επίσημοι, οι οποίοι παρέστησαν και στη δοξολογία: Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευ. Αντώναρος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευ. Μεϊμαράκης, ο ΓΓ της Κ.Ο. της Ν.Δ., Γ. Τραγάκης, οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλος και Χρ. Σαρτζετάκης, ο νομάρχης και ο δήμαρχος ΑΘηναίων, η υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιά, Ντ. Μπέη, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Β. Παπανδρέου και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδάς.

Μετά το τέλος της παρέλασης, ο κ. Παπούλιας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, αλλά και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο κ. Τραγάκης, χαιρέτησαν τους αναπήρους και βετεράνους πολέμου.

Σε δήλωσή του μετά την παρέλαση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι σήμερα γιορτάζουμε τη μεγαλύτερη ημέρα του νεοελληνικού έθνους, καθώς ένας λαός με μοναδικά όπλα την ελπίδα, το πάθος και το όραμα, "γυμνός", "ξυπόλητος" μπροστά σε μια αυτοκρατορία ξεσηκώθηκε για τη λευτεριά του.

Ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι το μήνυμα που μας στέλνει το '21, ότι "όταν όλοι είμαστε με μια ιδέα και έναν σκοπό, πετυχαίνουμε αυτό που θέλουμε", είναι εξαιρετικά επίκαιρο γιατί σήμερα περνάμε μια κρίση.

"Η σημερινή διπλή γιορτή για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, είναι ημέρα κατάνυξης, είναι ημέρα εθνικής μνήμης, αλλά και περισυλλογής", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Καραμανλής, είπε ότι σήμερα, που η χώρα μας βρίσκεται και αυτή αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις μιας διεθνούς οικονομικής κρίσης με πρωτόγνωρο βάθος και έκταση, δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε το δρόμο εκείνων που τιμούμε, εκείνων που έκαναν το χρέος τους παραδίδοντας στις επόμενες γενιές μια πατρίδα ελεύθερη και περήφανη.

Η σημερινή παρέλαση, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, ήταν άριστη και ενίσχυσε σοβαρά την εθνική αυτοπεποίθηση, αλλά και την πίστη στο μέλλον της χώρας. Ο κ. Σιούφας χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα "σύμβολο" πίστης, αρχών και αξιών για όλο τον ελληνικό λαό, και "σύμβουλο" για εθνική συνεννόηση, εθνική ομοψυχία και εθνική ενότητα "για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα σε αυτή την ταραγμένη περίοδο και όχι μόνο

Θα μπορούσε κανείς να πει πολλά για την κρίσιμη συγκυρία που βιώνει η πατρίδα μας, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι σεβόμενος την εθνική επέτειο αλλά και την απαίτηση του ελληνικού λαού για μια νέα πορεία αισιοδοξίας, ελπίδας και προοπτικής, δεν είναι στις προθέσεις του να εκφέρει αντιπολιτευτικό λόγο.

Ο κ. Παπανδρέου "διαβεβαίωσε" τον ελληνικό λαό ότι "μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα", αρκεί να υπηρετήσουμε αξίες και αρχές διαχρονικές, όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισονομία, η ισότητα, η ισχύς του Δικαίου και η κοινωνική αλληλεγγύη.

"Είναι πολύ σπουδαία υπόθεση, εξαιρετική ανύψωση του ηθικού, να βλέπεις δυνατές, ακμαίες και καθόλου κουρασμένες Ένοπλες Δυνάμεις, έτοιμες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά κάθε κρίση", δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

"Με τη στρατιωτική παρέλαση απονέμουμε το φόρο τιμής σε όλους εκείνους τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για να μπορεί η Ελλάδα να είναι ελεύθερη και δυνατή και οφείλουμε να παραδώσουμε κι εμείς στις νεότερες γενιές μια Ελλάδα ισχυρή", είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Μεϊμαράκης.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης