Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

«Γείτονες, τώρα θα δείτε τη δύναμή μας»


Ο ΕΡΟΓΛΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ «ΧΡΙΣΜΑ» ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΛΗΣΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ...

«Ε, εσείς γείτονες του νότου, τώρα θα δείτε τη δύναμή μου και θα καταλάβετε τι είδους συμφωνία θέλουν οι Τούρκοι της Κύπρου». Αυτό είναι το πρώτο προκλητικό μήνυμα που μας έστειλε ο Ντερβίς Έρογλου, μετά την ανακοίνωση της «υποψηφιότητάς» του για τις παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα.

Εξήγγειλε ότι μετά την «εκλογή» του, θα χειριστεί ο ίδιος, μαζί με την ομάδα του, το Κυπριακό και θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις. «Ειλικρινά πιστεύω ότι το Κυπριακό πρέπει να επιλυθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε, και ανέφερε ότι θα καλέσει τον Πρόεδρο Χριστόφια σε συνάντηση, αμέσως μετά την «εκλογή» του. Ανέφερε, επίσης, ότι θα πληροφορήσει τον Πρόεδρο Χριστόφια ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει τη διαπραγματευτική διαδικασία με καλή θέληση και θα κάνει το παν για να εξευρεθεί λύση «στη βάση των πραγματικοτήτων», κατά την έκφρασή του.

Την ίδια στιγμή, κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου, ότι προσπαθούν να υποστηρίξουν τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και να μειώσουν τον ίδιο. «Ωστόσο», πρόσθεσε, «δεν είναι αυτοί που θα αποφασίσουν, αλλά οι Τούρκοι της Κύπρου».

Στρέφοντας τα βέλη του κατά του Ταλάτ, δήλωσε ότι η νοοτροπία «ξέρω και πράττω», τερματίζεται και το Κυπριακό θα το χειρίζεται πλέον μια κοινή πλατφόρμα ψευδοβουλής και ψευδοκυβέρνησης. Τέλος, προανήγγειλε επαναξιολόγηση της γραμμής στο Κυπριακό, και σύσταση ομάδας από επιχειρηματίες, διπλωμάτες και ακαδημαϊκούς, που θα εξετάζουν θέματα που έχουν σχέση με το σύνταγμα, το διεθνές δίκαιο, την οικονομία, το περιουσιακό, την Ε.Ε. και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης