Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Κάλεσμα υποταγής οι τουρκικές προτάσεις


Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις προτάσεις που επέδωσε η τουρκοκυπριακή πλευρά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, σε σχέση με το Κυπριακό, πραγματοποίησαν χθες μέλη του Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια» έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Άτυπου Συμβουλίου Αρχηγών Κομμάτων, υπό τον Πρόεδρο Χριστόφια.
Τα μέλη του Σωματείου διένειμαν στους αρχηγούς των κομμάτων, κατά την είσοδό τους στο Προεδρικό Μέγαρο, ψήφισμα που ενέκριναν για τις τουρκικές προτάσεις, ζητώντας από τους ηγέτες των κομμάτων να το λάβουν σοβαρά υπόψη κατά τη συζήτηση των προτάσεων του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Στο ψήφισμα τα μέλη του Σωματείου σημειώνουν ότι έγιναν δέκτες σωρείας τηλεφωνημάτων από πρόσφυγες και μη πρόσφυγες, οι οποίοι τους διαβίβασαν «την οργή και την αγανάκτησή τους για το τουρκικό θράσος» και αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «οι νέες τουρκικές προτάσεις αποτελούν ανοικτό κάλεσμα πλήρους υποταγής μας στα τουρκικά στρατηγικά και άλλα ξένα συμφέροντα και γι’ αυτό είναι απαράδεκτες και απορρίπτονται ασυζητητί».
Αναφέρουν επίσης ότι οι νέες τουρκικές προτάσεις είναι «το επακόλουθο της λανθασμένης πολιτικής και στρατηγικής που ακολουθείται στο Κυπριακό και του λανθασμένου στόχου της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, το επακόλουθο των δικών μας συνεχών υποχωρήσεων» και «επιβεβαιώνουν τις τουρκικές προθέσεις και επιδιώξεις στην Κύπρο».
Προσθέτουν ότι οι τουρκικές προθέσεις «πρέπει να κλείσουν το κεφάλαιο των απευθείας συνομιλιών και να ανοίξει ο δρόμος προς την αναγκαία επανατοποθέτηση του Κυπριακού» και ότι οι τουρκικές προτάσεις δικαιολογούν την απόσυρση όλων των υποχωρήσεων που έγιναν από τη δική μας πλευρά και τη λήψη απόφασης για μεθόδευση καθαρού αντικατοχικού αγώνα.
Τα μέλη του Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια» αναφέρουν στο ψήφισμά τους ότι «ο λαός ζητεί το αυτονόητο που διεκδίκησε και πέτυχε για το λαό του ο Νέλσον Μαντέλα», που είναι «η απελευθέρωση της χώρας και μια δημοκρατία στην οποία να ισχύει το δημοκρατικό δικαίωμα ένας άνθρωπος μια ψήφος, μια Κυβέρνηση και όλοι οι πολίτες ίσοι έναντι του νόμου χωρίς φυλετικές διακρίσεις».
Προσθέτουν ότι «τυχόν συζήτηση και περαιτέρω φιλοσόφηση των τουρκικών προτάσεων, αναζητώντας και πάλιν 'θετικά και αρνητικά σημεία', θα ισοδυναμεί με αποδοχή τους» και «θα αποτελεί εμπαιγμό και προσβολή για τον κυπριακό λαό και θα συνιστά πολιτικό πραξικόπημα σε βάρος της θέλησης του λαού, η οποία εξακολουθεί να είναι αυτή που εκφράστηκε με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2004».
Ο λαός, συνεχίζουν, «αναμένει από την πολιτική ηγεσία του τόπου με σύμπνοια και αποφασιστικότητα να προχωρήσει σήμερα στην ιστορική απόφαση που απαιτούν οι περιστάσεις: Επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη σωστή βάση ως προβλήματος στρατιωτικής εισβολής, κατοχής και βάναυσης καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τερματίζοντας κάθε προσπάθεια αναζήτησης λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας 'με καλό περιεχόμενο'».
«Ένα είναι το περιεχόμενο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Αυτό που προβάλλουν και διεκδικούν οι Τούρκοι. 'Διχοτόμηση' του λαού σε Ελληνες και Τούρκους και διχοτόμηση του τόπου σε ελληνική και τουρκική ζώνη. Δημιουργία δηλαδή δύο χωριστών κρατών», καταλήγουν στο ψήφισμά τους τα μέλη του Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια».

Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης