Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Τυμβωρυχία, Αίμα κι " Εθνογένεση".

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

Δυο σφαίρες στην καρδιά του ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν.

Ο Άντης Χατζηκωστής, γιος του χαλκέντερου κι ορμητικού Κωστή, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των δολοφόνων πριν λίγες ώρες στη Λευκωσία. Το συγκρότημα ΔΙΑΣ, με την ημερήσια εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ, τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ και το ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ, ήταν η ναυαρχίδα του απορριπτικού κινήματος όταν οργίαζε η πληρωμένη διακομματική αλητεία σε Κύπρο και Ελλάδα.

Η δολοφονία του Διευθυντή του συγκροτήματος πιστεύω ότι εντάσσεται σε ένα οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης του Κυπριακού Ελληνισμού. Η σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου, οι περίεργοι ανθελληνικοί βανδαλισμοί στην Λεμεσό, στον τάφο του Σπύρου Κυπριανού και τώρα αίμα. Οι δολοφόνοι ξέρανε ότι σκοτώνοντας τον γιο «σκοτώνουν» και τον πατέρα. Έτσι νομίζουν ίσως, γιατί δεν ξέρουν τον Κωστή…

Ποιοί λοιπόν;

Θα το πω.

Άγγλοι ή Τούρκοι ή και οι δυο μαζί.

Οι «βασιλικοί κίναιδοι», τα διεθνή τσιμπούρια των λαών, έχουν αγκιστρωθεί στην Κύπρο και οι Τούρκοι θα έφευγαν πιο εύκολα από αυτούς. Οι κοκκινόκωλοι ποτέ δεν ξέχασαν ότι τους πολεμήσαμε στην Κύπρο. Το αφασιακό αθηναϊκό κράτος ξέχασε την ΕΟΚΑ. Οι Άγγλοι όχι. Κανείς δεν ήταν πιο δραστήριος από αυτούς υπέρ του σχεδίου Ανάν. Όλο το λαδωμένο σκυλολόϊ, όλοι οι αργυρώνητοι κοπρίτες πηγαινοερχόντουσαν. Για τους Άγγλους είμαστε ιστορικός χώρος επιρροής κι ασυδοσίας. Σήμερα είναι υπεργολάβοι των ΗΠΑ αλλά πάντα στην Κύπρο και την Ελλάδα έχουν μια δική τους ξεχωριστή αντζέντα λόγω των «κυρίαρχων» βάσεων και μακραίωνων γεωστρατηγικών σχεδιασμών. Γι’ αυτό «παίζουν» παντού, σε όλο το εύρος του μετώπου των εθνικών μας θεμάτων. Πίσω από Τσάμηδες, μακεδονικό, ελληνόφωνες ΜΚΟ, θα βρείτε εύκολα το βασιλικό αδερφάτο (Queens buggers) και τις θυγατρικές τους να αλωνίζουν. Είναι λοιπόν μια σοβαρή εκδοχή που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Ίσως όχι απλώς εκδοχή…

Οι φρικαλέοι τυμβωρύχοι – κλέφτες σκηνωμάτων κι οι κουμπουροφόροι φονιάδες στοχεύουν στο σπάσιμο του ηθικού των Ελλήνων της Κύπρου. Οι κινούντες τα νήματα πήραν τα μαθήματα τους από την λερή πατσαβούρα του ΟΧΙ που τους πέταξε ο λαός στο δημοψήφισμα και τώρα παίζουν σκληρό κι αιματηρό παιχνίδι. Φροντίζουν το τοπίο πριν την επαίσχυντη «λύση». Θέλουν να σιγουρέψουν την παρτίδα.

Τα μεμέτια, κεμαλικοί και ισλαμοφασίστες, αισθάνονται τόσο κοντά στο ελληνικό σφαχτάρι, που μουγκρίζουν από αδημονία. Έχουν ανθρώπους ικανούς για κάθε βρωμιά ή μπορούν να βρουν στον κυπριακό υπόκοσμο, όπως έκαναν το 1994 για την δολοφονία του εθνομάρτυρα Θεόφιλου Γεωργιάδη και στην Κύπρο τα συμφέροντα τους συμπίπτουν με των Άγγλων. Άλλωστε όταν εμείς διεξαγάγαμε τον αντιαποικιακό αγώνα, εμείς κι οι τρομεροί Ιρλανδοί, τα μεμέτια στρατολογούνταν πρόθυμα στο Επικουρικό Σώμα. Βασανιστές, δήμιοι, δεσμοφύλακες, ήταν από τα λαμπρά επαγγέλματα που υπηρέτησαν τ’ αδέρφια μας οι τουρκοκύπριοι για τους καλούς τους φίλους τους Άγγλους. Πολλές θανατικές καταδίκες αγωνιστών της ΕΟΚΑ τις εισηγήθηκε ένας εισαγγελέας. Τον ξέρετε. Ραούφ Ντενκτάς. Κρατάει χρόνια το νταραβέρι τους.

Τυμβωρυχίες και φόνος συμβαίνουν λίγο πριν αρχίσει ο σύντροφος Χριστόφιας τις κυλιόμενες συνομιλίες με τον σύντροφο Ταλαάτ, έχοντας ήδη προσφέρει στο τραπέζι εναλλασσόμενη προεδρία κι άλλα καλούδια, τα οποία οι Τούρκοι κατά την προσφιλή τους μέθοδο, τα σημειώνουν και φωνάζουν ότι δεν είναι αρκετά κι ότι τους ρίχνουμε στο παζάρι, αφού αυτοί, ως γνωστόν, είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας.

Η ηγεσία του ΑΚΕΛ έχει ένα βαθιά ριζωμένο σύμπλεγμα κατωτερότητας. Είναι ίσως το μοναδικό αριστερό κόμμα στον κόσμο ολόκληρο, που όχι μόνο ΑΠΕΙΧΕ από τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του λαού του αλλά τον λοιδώρησε κι από πάνω. Απ’ το μεγαλείο του Καραολή, του Δημητρίου, του Αυξεντίου, του Μάτση, του Πατάτσου, η ακελική ηγεσία δεν δικαιούται ούτε μια τρίχα.

Σύρθηκαν στο ΟΧΙ από την βάση τους αλλά ο Χριστόφιας δεν το χώνεψε ποτέ. Γι’ αυτό τώρα εργάζεται πυρετωδώς για την αποδόμηση του απορριπτικού φρονήματος. Όχι ο Χριστόφιας δεν εργάζεται για καμμιά ξένη δύναμη. Κάνει κάτι χειρότερο: τα πιστεύει. Είναι χρήσιμος…Οι Άγγλοι τον παίζουν «μπάλα», μέχρι άρθρο για την ΧΑΡΑΥΓΗ έγραψε ο Γκόρντον Μπράουν, ίσως εις μνήμη των ιστορικών σχέσεων των κυπρίων συντρόφων με το Εργατικό Κόμμα. Το Λονδίνο ξέρει πως ο Χριστόφιας είναι σε αδιέξοδο, παγιδευμένος στις παλαιοκομμουνιστικές δύσκαμπτες αντιλήψεις του, αφού αρνείται να δει και δεν μπορεί να μάθει.

Ξέρετε τι θέλει να κάνει ο σύντροφος Πρόεδρος; Εθνογένεση. Νομίζει ότι τα Έθνη φυτρώνουν σε πολιτικά θερμοκήπια και θα μπολιάσει λίγη ρωμέϊκη χαρωπή χωριατοσύνη με τουρκοκυπριακό ισλαμικό μπόλι και θα φτιάξει «κυπριακή ταυτότητα» μακριά από την Ελλάδα και την Τουρκία.

Ο Χριστόφιας, χωρίς να το ξέρει και χωρίς να το θέλει, «φλερτάρει» με την «δόξα» του Δημητρίου Ιωαννίδη, της αρσακειάδας του Κορυδαλλού. Γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να είναι το ίδιο και χειρότερο. Ο Ιωαννίδης παραλίγο να καταστρέψει τελείως την Κυπριακή Δημοκρατία, ο Χριστόφιας θα το καταφέρει άραγε; Έχει τις καλύτερες των προθέσεων, αγαπάει τον τόπο του αλλά μπορούμε, ξέρετε, να έχουμε προδοσία χωρίς προδότες, γιατί το αποτέλεσμα μετράει. Κι όταν καταρρεύσει το σαθρό ανανικό οικοδόμημα στην «μεταβατική περίοδο», ο Κερυνειώτης Πρόεδρος να βρεθεί κι αυτός με την βαλιτσούλα του στη Νέα Λευκωσία, κάπου στα πέριξ των Αθηνών. Όμως τον λογαριασμό για 700.000 παγιδευμένους Έλληνες στην άλλη άκρη της Μεσογείου θα τον πληρώσει τελικά το Έθνος στο σύνολο του, το οποίο η Άγκυρα το βλέπει ως ενιαίο σώμα και δεν δίνει δεκάρα για τις απολιθωμένες διεθνιστικές προλήψεις του λαϊκού παιδιού απ’ την Κερύνεια που νομίζει πως το Ελληνικό φρόνημα των Κυπρίων είναι κάτι σαν φρονιμίτης.

Ως τότε, εν αγνοία του, φλεγματικοί Βρετανοί και ανυπόμονοι Τούρκοι θα προετοιμάζουν το τοπίο….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης