Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Η Κύπρος θα καταστεί μια νέα Αλεξανδρέττα

Ομήρου: το έγγραφο αποκάλυψε τις τουρκικές προθέσεις
Φωτογραφία
ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟτουρκικό έγγραφο αποτέλεσε την αφορμή για την πλήρη αποκάλυψη των τουρκικών προθέσεων σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, δήλωσε χθες από την Πάφο ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου. Πρόσθεσε ότι μετά από 17 μήνες απευθείας διαπραγματεύσεων και με δεδομένο ότι ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είχε παρουσιαστεί να συμφωνεί με μια συγκεκριμένη βάση των συνομιλιών, ανετράπησαν τα πάντα και “μας λεν χωρίς οποιανδήποτε αναστολή ότι στοχεύουν σε λύση δύο κρατών, τα οποία θα έχουν μεταξύ τους μια χαλαρή σύνδεση, ότι το κράτος θα είναι πλήρως διχοτομημένο, αλλά το χειρότερο είναι ότι απροκάλυπτα ομολογούν ότι στόχος τους είναι η τουρκοποίηση της Κύπρου».

Με την πρόταση και την απαίτηση, συνέχισε, «οι Τούρκοι υπήκοοι, δηλαδή οι δεκάδες εκατομμύρια Τούρκων υπηκόων, ζητούν να έχουν δικαιώματα Ευρωπαίων πολιτών που σημαίνει ότι σε μερικά χρόνια η Κύπρος θα καταστεί νέα Αλεξανδρέττα, θα τουρκοποιηθεί.»

Αυτό, είπε, είναι το μήνυμα που εκπέμπεται μέσα από το έγγραφο που έχει καταθέσει η τουρκική πλευρά και “δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε αυταπάτες ούτε ευσεβοποθισμοί, αντίθετα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την επικοινωνιακή εκστρατεία που ανέλαβε ο Νταβούτογλου με στόχο προληπτικά να εξασφαλιστεί από πλευράς Τουρκίας ότι θα επιρριφθούν ευθύνες στην ε/κ πλευρά για το πιθανότατο αδιέξοδο σε αυτές τις συνομιλίες». Θα πρέπει, συνέχισε, “να σπεύσουμε γρήγορα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, να αποκαλύψουμε την τουρκική αδιαλλαξία, να την στηλιτεύσουμε και να την εκθέσουμε, διότι στη φάση που είμαστε τώρα αυτό που διακυβεύεται είναι το θέμα των ευθυνών».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ο κ. Ομήρου είπε ότι ήταν επιβαλλόμενη κίνηση η επίσκεψη του Προέδρου στην Αθήνα σε αυτή την κρίσιμη ώρα των κυπριακών εξελίξεων. «Ελπίζω ότι θα συζητηθεί και θα αποφασισθεί η εισήγηση την οποία έχουμε καταθέσει για να συναντηθεί το Εθνικό Συμβούλιο με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, γιατί σε αυτή την κρίσιμη ώρα, αυτό που επιβάλλεται είναι μια ενιαία εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση των ορατών εθνικών κινδύνων”, κατέληξε.
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης