Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ

«Πόλεμος» ξέσπασε στο Καστελλόριζο με αφορμή την εισαγωγή από την Τουρκία φρούτων και λαχανικών. Η υπάλληλος του Τελωνείου «απειλεί» να επιβάλει χρηματικό πρόστιμο, σε όσους μεταφέρουν από Τουρκία ντομάτες και αγγούρια, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού και το δημοτικό συμβούλιο να ζητούν την απομάκρυνσή της.

Mε επιστολή του στις 14 Δεκεμβρίου του 2009 προς το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ο δήμαρχος του νησιού Παύλος Πανηγύρης, καταγγέλλει την υπάλληλο του Τελωνείου για απρεπή συμπεριφορά και ζητά την απομάκρυνσή της, διότι όπως αναφέρει είναι «επιεικώς επικίνδυνη και δεν την θέλει το νησί».

Μάλιστα, αναφέρει ότι «ενώ δημιουργεί προβλήματα στους κατοίκους που εισάγουν από την Τουρκία φρούτα και λαχανικά, πράττει και αυτή το ίδιο, δηλαδή ψωνίζει και τρώει από την Τουρκία».

Με δεύτερη επιστολή στις 4 Ιανουαρίου 2010, ο δήμαρχος επανέρχεται καταγγέλλοντας εκ νέου την συμπεριφορά της υπαλλήλου, ζητώντας παράλληλα να μεταβεί στο νησί υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να ερευνήσει τις καταγγελίες, που αναφέρονται και στις δύο επιστολές, τονίζοντας ότι δεν κάνουν λαθρεμπόριο, αλλά μεταφέρουν οπωροκηπευτικά για να φάνε.

Οι επιστολές που στάλθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών διαβιβάστηκαν χθες προς την εφημερίδα μας από τον δήμαρχο του νησιού Παύλο Πανηγύρη, προκειμένου να τις δημοσιοποιήσουμε.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του προς την εφημερίδα μας ο κ. Πανηγύρης, η υπάλληλος του Τελωνείου απειλεί με επιβολή πρόστιμου, ύψους 750 ευρώ, τους κατοίκους του νησιού, που για προσωπική τους χρήση μεταφέρουν από την Τουρκία ντομάτες και αγγούρια.

Αναλυτικά, η επιστολή του δημάρχου προς την εφημερίδα μας έχει ως εξής:
«Κύριε Διευθυντά, σας παρακαλούμε να δημοσιεύσετε επιστολές καταγγελίας προς τον υπουργό Οικονομικών κατά της υπαλλήλου του Τελωνείου Μεγίστης, η οποία απειλεί με πρόστιμο 750 ευρώ, για ντομάτες και αγγούρια που μεταφέρουν από την Τουρκία οι κάτοικοι για προσωπική τους χρήση, ενώ και η ίδια ψωνίζει από την Τουρκία, όπως μου καταγγέλλουν κάτοικοι του νησιού».

Η πρώτη επιστολή
Στις 14 Δεκεμβρίου του 2009 ο δήμαρχος Καστελλορίζου Παύλος Πανηγύρης, με επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών γνωστοποιεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο νησί με την υπάλληλο του Τελωνείου, η συμπεριφορά της οποίας σύμφωνα με την επιστολή, είναι απρεπής και προσβλητική.

Αναλυτικά, η πρώτη επιστολή είναι η εξής:
«Κύριε Υπουργέ, οι κάτοικοι του Καστελλορίζου και το δημοτικό συμβούλιο είμαστε ανάστατοι για την απρεπή και προσβλητική συμπεριφορά της υπαλλήλου του Τελωνείου.
Εδώ και μερικούς μήνες υπηρετεί στη θέση του τελωνείου Μεγίστης και τα έχει βάλει με τους κατοίκους, βρίζοντάς τους και λέγοντάς τους κλέφτες οικοπέδων, κερδοσκόπους, επεμβαίνει σε οικογενειακά, προσβάλλει δημοτικούς συμβούλους λέγοντάς τους αγράμματους και πώς εκλέγονται και πώς ανέχεστε τέτοιον δήμαρχο, δηλαδή εμένα.

Ζητούμε την άμεση απομάκρυνσή της, διότι είναι επιεικώς επικίνδυνη και δεν την θέλει το νησί. Τέτοιοι υπάλληλοι μόνο κακό κάνουν στην υπηρεσία, με αυτή την συμπεριφορά και είναι ενάντια σε αυτά που λέει ο υπαλληλικός κώδικας.

Σας πληροφορούμε ότι δημιουργεί προβλήματα στους κατοίκους που φέρνουν μικρό – είδη (φρούτα, λαχανικά για ατομική τους χρήση), ενώ και αυτή πράττει το ίδιο, δηλαδή ψωνίζει και τρώει από την Τουρκία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε την άμεση μετάθεσή της».
Ο δήμαρχος του νησιού Παύλος Πανηγύρης επανήλθε στο θέμα της υπαλλήλου του Τελωνείου, με νεότερη επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών στις 4 Ιανουαρίου 2010, καταγγέλλοντας ακόμη περισσότερο την υπάλληλο. Αναλυτικά, η δεύτερη επιστολή είναι η εξής:

«Κύριε υπουργέ, στη συνέχεια του εγγράφου μας με αριθμό πρωτοκόλλου 5101/14-12-2009 σχετικά με την απρεπή και προσβλητική συμπεριφορά της προς τους κατοίκους του νησιού μας από την υπάλληλο του τελωνείου Μεγίστης, σας πληροφορώ ότι η υπάλληλός σας συνεχίζει να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους κατοίκους του νησιού μας.

Ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες οι κάτοικοι του ακριτικού Καστελλορίζου αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα επιβίωσης. Σήμερα έχουμε πρόβλημα με την κ. Τελώνισσα που ερχόμενη στο νησί θέλει να μας βάλει όλους στη θέση μας, εμπλέκεται στα προσωπικά μας προβλήματα, μας κατηγορεί και απειλεί ότι θα μας φτιάξει και ότι θα μου κάνει μήνυση διότι την συκοφάντησα στην υπηρεσία της.

Ζητούμε να στείλετε υπάλληλό σας να ερευνήσει για όλα αυτά που γράφω στην καταγγελία μου μετά από συνεχείς διαμαρτυρίες των κατοίκων. Στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο, κατΆ απαίτηση του κόσμου, θα γίνει και λαϊκή συνέλευση να ζητηθεί η μετάθεσή της για αυτή τη συμπεριφορά της.

Μέχρι χθες δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τους προηγούμενους υπαλλήλους σας. Εξάλλου δεν κάνουμε λαθρεμπόριο, απλά μεταφέρουμε για να φάμε οπωροκηπευτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης