Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Παλλαϊκό το αίτημα για καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων


Φουντώνει το αίτημα για την καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων που μας χρωστάνε και ανέρχονται σε 7,1 δισ. δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, και το αναγκαστικό δάνειο 3,5 δισ. δολάρια.

Η απαίτηση να πληρώσει η Γερμανία και στην Ελλάδα, τις καταστροφές που προκάλεσαν και τα ερείπια που άφησαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής όπως έκαναν η Ιταλία και η Βουλγαρία, που κατέβαλαν έστω ένα μέρος των επανορθώσεων που όφειλαν, παίρνει διαστάσεις μετά την κοινή δήλωση 66 αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ανάμεσα στους οποίους είναι ο Μανώλης Γλέζος, η Βούλα Δαμιανάκου, ο Λεωνίδας Κύρκος, ο Γ. Α. Μαγκάκης, ο Ευάγγελος Μαχαίρας, ο Τάκης Μπενάς, ο Βασίλης Μπακατσέλος, ο Χρήστος Πασαλάρης, ο Απόστολος Σάντας και ο Λευτέρης Μαυροειδής.

Κανονικά θα έπρεπε να είχαμε προχωρήσει σε κατασχέσεις, αφού πενήντα χρόνια τώρα δεν έχουν καταβληθεί, όπως κάνει κάθε τράπεζα, κάθε πολίτης, όταν κάποιος δεν του πληρώνει αυτά που χρωστάει.

Κι όχι μόνο δεν καταβάλλει τις πολεμικές αποζημιώσεις, αλλά από πάνω, τούτες τις μέρες, μας βγάζει και γλώσσα, λέγοντας ότι μας τρέφει... Ότι ο Γερμανός δεν μπορεί να πληρώσει τις σπατάλες που κάνει ο Έλληνας!

Όταν εμείς ενισχύουμε οικονομικά τους Γερμανούς και δίνουμε δουλειά στους γερμανούς εργαζόμενους με την αγορά γερμανικών προϊόντων, αλλά και εξοπλισμών. Ακόμη και τώρα, όπως έγραφε την περασμένη Κυριακή στο «Βήμα» ο Γιώργος Ρωμαίος, μας ζητάει η Γερμανία να βοηθήσουμε για να σωθεί η Γιουροφάιτερ. Να αγοράσουμε μερικά πολεμικά αεροσκάφη. Δηλαδή να... δώσουμε για να τους σώσουμε τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ, που αποτελεί το 3% του ελλείμματος.

Αλλά να 'ταν μόνο αυτό. Και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η γερμανική εταιρεία Thyssen που τα πήρε αντί να φέρει δουλειές και χρήμα, τελικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Τάσος Τέλογλου στην «Καθημερινή» την προηγούμενη Κυριακή, «το ελληνικό Δημόσιο έχει καταβάλει στη γερμανική πλευρά περισσότερα απ' ό,τι έλαβε από την άλλη πλευρά»! Νταβατζήδες μας δηλαδή έχουν γίνει οι Γερμανοί. Και έχει το θράσος ο γερμανός υπουργός Οικονομικών να απαιτεί από το ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει 400 εκατ. στον γερμανικό όμιλο, τη στιγμή που δεν έχει «παραλάβει» το παραμικρό από τα τέσσερα υποβρύχια που ανέλαβαν να κατασκευάσουν και τα τρία να εκσυγχρονίσουν! Όταν ήδη έχουμε δώσει 2,7 δισ. ευρώ προκαταβολή ως τώρα! Είναι ευκαιρία η κυβέρνηση να θέσει το θέμα κι αν το Βερολίνο δεν έχει ρευστό, υπάρχει η λύση να αφαιρέσουν το ποσό των επανορθώσεων από τα δάνεια που της χρωστάει σήμερα η Ελλάδα, όπως πολύ εύστοχα πρότειναν οι 66 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Και οι μαρτυρικές πόλεις

Επί τάπητος θέτει το θέμα και το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας «Μαρτυρικά Ολοκαυτώματα», που σε ανακοίνωσή του τονίζει:

«Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται. Επανορθώνονται. Και οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα πρέπει να εξοφληθούν στο ακέραιο. Σε κάθε περίπτωση, το δικό μας μήνυμα είναι ένα και αδιαπραγμάτευτο: ο ελληνικός λαός δεν παραγράφει την Ιστορία του».

Ερώτηση στη Βουλή

Την υπόθεση των γερμανικών επανορθώσεων έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος με ερώτησή του προς την υπουργό Οικονομίας ζητά να μάθει αν θα ζητήσει η χώρα μας αποζημιώσεις από τη Γερμανία για τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και πότε θα γίνει αυτό, αν γίνει.
Το Παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης