Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

«Πρόεδρε, είσαι πατσαβούρα»!


VIDEO
Πρωτοφανής επίθεση σε βάρος του Ραμπούι στην Ευρωβουλή!

Φαράζ προς Πρόεδρο Συμβουλίου: «Ποιος είστε εσείς; Ποιος σας ξέρει; Ποιος σας εξέλεξε; Μοιάζετε με έναν υπαλληλάκο. Να σηκωθείτε και να φύγετε»!
ΡΑΜΠΟΥΪ:Απαξιώ ν’ απαντήσω

Βρυξέλλες
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ
Πράγματα και θαύματα συνέβησαν χθες στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το κύριο αντικείμενο συζήτησης ήταν η οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη, με επίκεντρο την Ελλάδα. Όμως, την παράσταση έκλεψε ο ευρωβουλευτής επικεφαλής της Ομάδας «Ευρώπη για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία» Νάτζελ Φαράζ, ο οποίος στράφηκε απευθείας εναντίον του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ραμπούι, στην παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σήκω και φύγε!
Ο κ. Φαράζ επιτέθηκε φραστικά κατά του κ. Ραμπούι, λέγοντάς του αρχικά ότι δεν θα ήθελε να είναι προσβλητικός και αγενής. Όμως, στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί φραστικά με τον εξής τρόπο: «Ποιος είστε εσείς; Ποιος σας εξέλεξε. Δεν σας ξέρει κανένας στην Ευρώπη; Ποιοι σας ψήφισαν; Κοιτάξετε πώς είστε. Σαν ένας υπαλληλάκος! Σαν πατσαβούρα! Είσαστε εναντίον του έθνους κράτους. Και προέρχεστε από το Βέλγιο, που είναι ένα μη κράτος. Δεν έχετε δικαίωμα να επεμβαίνετε στα εσωτερικά της Ελλάδας και δεν μπορείτε να τη βλέπετε ως προτεκτοράτο. Περιμέναμε κάποιον μεγαλύτερο από τον Ομπάμα. Και τι έχουμε; Εσάς. Να σηκωθείτε και να φύγετε»!

Καβγάς
Ο λόγος δόθηκε ακολούθως στον επικεφαλής του ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) Τζόζεφ Ντολ, ο οποίος είπε στον κ. Φαράζ, εάν δεν του αρέσει να είναι η Βρετανία στην ΕΕ, ας επικαλεστεί το άρθρο 9 να εξέλθει της ΕΕ, «για να ησυχάσουμε», όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Τη σκυτάλη πήρε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις στον κ. Φαράζ, διότι ο τρόπος με τον οποίο μίλησε ήταν υβριστικός και απαράδεκτος. Για να απαντήσει ο κ. Φαράζ στον κ. Σουλτς ότι δεν είναι ο ίδιος αγενής, αλλά εκείνοι που κατηγόρησαν τον ίδιο και την πολιτική του Ομάδα, ότι θα ανοίξει το δρόμο στο φασισμό και ότι περίπου είναι νεοχιτλερικός χώρος, επειδή στήριξαν το όχι των Ιρλανδών στο πρώτο δημοψήφισμα επί της Συνθήκης της Λισαβόνας. Η ένταση κλιμακώθηκε, γεγονός που ανάγκασε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ να παρέμβει και να στραφεί ειρωνικά προς τον κ. Φαράζ, λέγοντας τα ακόλουθα: «Ευτυχώς που είπατε εξ υπαρχής ότι δεν θα είστε αγενής» και τον κάλεσε να χρησιμοποιεί κόσμια γλώσσα, χωρίς προσωπικές επιθέσεις και προσβολές.

Μέτριος παίκτης
Αρκετοί ευρωβουλευτές άσκησαν έντονη κριτική στον κ. Ραμπούι, μεταξύ αυτών και ο Ιταλός Μάριο Μάουρο, ο οποίο παρουσίασε την ΕΕ σαν μια ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία χρειάζεται έναν καλό παίκτη για να πάει μπροστά. Όμως, πρόσθεσε, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εσείς, με τα όσα μας είπατε, φαίνεστε μέτριος! Και η ΕΕ, τόνισε, χρειάζεται όραμα και καλούς παίκτες για να παίξουμε επιθετικά.

Αυτά συνέβησαν στο πλαίσιο της συζήτησης για το μέλλον της ΕΕ, την οικονομική κατάσταση και δη τα προβλήματα της Ελλάδας. Και ήταν κοινή θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί από τους εταίρους της, διότι έτσι στηρίζεται και η ευρωζώνη, και ότι και η Ελλάδα πρέπει από την πλευρά της να πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να εξέλθει από την κρίση.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης