Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Για την πορεία του εθνικού αγώνα


Η συγκέντρωση και ορισμένα πρώτα συμπεράσματα

Κινητοποιήθηκε ολόκληρος ο μηχανισμός του παρακράτους και της παραπληροφόρησης για να ματαιώσει την μαζική αντίδραση του λαού της Αθήνας στα σχέδια εθνοκάθαρσης κατά των Ελλήνων.

Οι καραγκιόζηδες μαζί με την αλβανική νεολαία κατέλαβαν την Πρυτανεία.
Ο Επιχορηγούμενος ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Ομόνοια. Τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις της Χούντας ,διέδιδαν ειδήσεις για επεισόδια, και συκοφαντούσαν τους δημοκρατικούς πολίτες σαν ακροδεξιούς.

Ταυτόχρονα ο κρατικός μηχανισμός διέκοψε τη συγκοινωνία και έκλεισε σταθμούς του μετρό, για να εμποδίσει την πρόσβαση των πολιτών.

Παρόλα αυτά η συγκέντρωση έγινε με ενθουσιασμό και χωρίς επεισόδια.

Στην συγκέντρωσε στον Κολοκοτρώνη, που οργάνωσαν οι «φίλοι του Αγίου όρους» και της μονής Εσφιγμένου, δεν βρέθηκε ούτε ένας φίλος της μονής. Μαζεύτηκαν κάπου αλλού, (ίσως στον Πειραιά), όπου τους μίλησαν οι καλόγεροι, οι οποίοι στη συνέχεια ήρθαν στον Κολοκοτρώνη με δύο ώρες καθυστέρηση.

Η νεολαία του ΛΑΟΣ εκπροσωπήθηκε συμβολικά με μια αντιπροσωπεία 50 ατόμων, με επικεφαλής τον κ. Γεωργιάδη.

Η Χρυσή Αυγή ,δεν μετείχε επίσημα. παρόλο που όλα τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις την ανέφεραν σαν διοργανώτρια. Μια ομάδα εθελοντών είχε αναλάβει την προστασία του χώρου.

Έλειψαν οι οργανωμένοι Νεοδημοκράτες.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν:

-Οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα, οι μαχητές της Κύπρου, ορισμένοι Χειμαριώτες, ορισμένοι παλιοί Πασόκοι, ο σύλλογος Θερμοπύλες, ο Στόχος, ορισμένοι μεμονωμένοι Πατριώτες, η Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας, μαζί με την Επιτροπή Ενημέρωσης για τα Εθνικά Θέματα και το ΕΑΡ, και οι φίλοι που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δελτίου των 11.

Επομένως έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι.


Η συγκέντρωση τελικά ήταν δική μας.

Το μάθημα και από αυτήν την εμπειρία θα αξιοποιηθεί.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Σπύρος Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης