Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Είστε αμερικανάκια και φαίνεστε

Μας έπιασε στο δούλεμα η Χίλαρι

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ


Ο Τζέφρι εξέφραζε θέσεις της τουρκικής κυβέρνησης!


Την πίστεψε ο Άντρος Κυπριανού και εκφράζει ικανοποίηση για τη δήλωσή της.

ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΕΝΕΝΤΕΖ

Επί των επάλξεων υπέρ της Κύπρου

Στο δούλεμα μάς έπιασε η Χίλαρι Κλίντον. Ισχυρίστηκε ότι οι δηλώσεις που έκαμε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Άγκυρα, Τζέιμς Τζέφρι, ότι η Τουρκία είναι φιλειρηνική χώρα και δεν κατέχει εδάφη γειτόνων της, αποτελούν "δεδηλωμένες θέσεις της τουρκικής κυβέρνησης και όχι της αμερικανικής", προφανώς αγνοώντας ότι αυτές οι προκλητικές δηλώσεις κατέστησαν επίσημες θέσεις του Υπουργείου της μετά τη στήριξή τους από τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόουλι.
Είναι προφανές ότι οι δηλώσεις αυτές συνιστούν κοροϊδία, αφού κανείς δεν είναι δυνατόν να πιστέψει ότι ένας Αμερικανός πρεσβευτής εκφράζει θέσεις της τουρκικής κυβέρνησης και όχι της αμερικανικής. Το πιο γελοίο, όμως, είναι ότι η δήλωση-εμπαιγμός της Χίλαρι έτυχε επιδοκιμασίας από την Κυβέρνηση, το ΑΚΕΛ, και το ΔΗΚΟ, που εξέφρασαν ικανοποίηση! "Έχει απαντήσει η κ. Κλίντον στον Αμερικανό πρέσβη με έναν τρόπο ξεκάθαρο και χαίρομαι γιατί η κ. Κλίντον έχει τοποθετήσει τα ζητήματα πάνω σε σωστή βάση", δηλωσε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.
Έσπευσε, πάντως, να τονίσει ότι "έγινε εισβολή από την Τουρκία, υπάρχει κατοχή που συνεχίζεται εδώ και σχεδόν 36 χρόνια και οι ΗΠΑ έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο για τον τερματισμό αυτής της κατοχής. Και εάν θέλουν να διαδραματίσουν αυτόν το ρόλο, θα πρέπει να αλλάξουν την προσέγγισή τους ο Αμερικανός πρέσβης και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ".
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου εξέφρασε ικανοποίηση για τη δήλωση της κ. Χίλαρι Κλίντον.
Αντίθετα με τον κ. Κυπριανού, ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης δεν εξέφρασε ικανοποίηση για τη δήλωση της Κλίντον. «Η "διορθωτική" δήλωση της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Κλίντον, δεν αποτελεί ικανοποιητική διάψευση των δηλώσεων των δύο Αμερικανών αξιωματούχων, αφού είναι γενικόλογη και εκτός θέματος», ανέφερε.
Υποθέτω ότι...
Η δήλωση της κ. Κλίντον έγινε ύστερα από ερώτηση που υπέβαλε ο γνωστός υποστηρικτής της Κύπρου, δημοκρατικός γερουσιαστής Νέας Ιερσέης Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αφού αναφέρθηκε στην παρουσία 40 χιλιάδων τουρκικών στρατιωτών στην Κύπρο, διερωτήθηκε εάν ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Άγκυρα υποστηρίζει τη λογική της διατήρησης των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο ή υπέπεσε σε γλωσσικό ολίσθημα.
Η κ. Κλίντον απάντησε ως εξής: "Έχουμε εγκαρδιωθεί από ορισμένες από τις εντατικές διαβουλεύσεις που συνεχίζονται μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων ηγετών, αλλά υπολείπεται ακόμη πολύς δρόμος. Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του πρέσβη μας στην Άγκυρα, αλλά υποθέτω ότι εξέθετε τη γνώμη της τουρκικής κυβέρνησης. Αυτό δεν μπορεί να αποδοθεί σε μας γιατί εμείς επιθυμούμε να δούμε την κατάσταση σε ολόκληρη την Κύπρο να επιλύεται, αλλά ασφαλώς αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή ήταν δεδηλωμένη θέση της τουρκικής κυβέρνησης και όχι της αμερικανικής".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης