Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Με τα χρώματα των AH-64D Apache βάφτηκε το 2ο ΤΕΕΠ


Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα εκπαίδευσης των χειριστών των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64DΗΑ/Longbow στη βάση ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού στα Μέγαρα, με συνεχείς πτήσεις με όλες τις καιρικές συνθήκες.

Η επίσημη ένταξη των ελικοπτέρων πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου με το 2ο ΤΕΕΠ (Τάγμα Επιθετικών Ελικοπτέρων) να συμπληρώνει τη δύναμη του 1ου ΤΕΕΠ που εδρεύει στο Στεφανοβίκειο και χρησιμοποιεί 19 AH-64A+. Από τα 12 ελικόπτερα AH-64DHA τα τρία φέρουν το ραντάρ APG-78 Longbow και σύμφωνα με το υπάρχοντα σχεδιασμό τα ελικόπτερα θα δρούν σε τρεις ομάδες των τεσσάρων ελικοπτέρων εκ των οποίων το ένα θα φέρει το ραντάρ, για τη παροχή δεδομένων στοχοποίησης στα υπόλοιπα, από μεγαλύτερες αποστάσεις.

Image

Οι μέχρι τώρα εντυπώσεις των χειριστών του 2ου ΤΕΕΠ από τις επιδόσεις του ραντάρ είναι πραγματικά άριστες, και το σύστημα έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Το δικαίωμα προαίρεσης για 4 ακόμη ελικόπτερα του τύπου εκ των οποίων το ένα θα ήταν Longbow δεν έχει τελικά ασκηθεί, κάτι που περιορίζει σε ένα βαθμό τη συνολική απόδοση της ΑΣ στον τομέα της επιθετικών ελικοπτέρων.

Image

Image

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα του ελικοπτέρου σε σχέση με το AH-64A+ είναι το νέο ραντάρ APG-78, οι βελτιωμένοι κινητήρες T-700-701C με μέγιστη διατηρητέα ισχύ στους 1660 shp, η νέα βελτιωμένη μονάδα ηλεκτροοπτικών και σκόπευσης Modernized TADS/PNVS, οι δύο έγχρωμες οθόνες MFD 6x6 ιντσών για κάθε μία από τις δύο θέσεις των χειριστών, νέο ραντάρ ναυτιλίας ντόπλερ AN/ASN-157, υψομετρικό Ραντάρ AN/APN-209, βελτιωμένο σύστημα πλοήγησης με συσκευή INS/GPS, διπλή αρτηρία MIL-STD 1553B με διπλό 32bit επεξεργαστή και λογισμικό σε γλώσσα Ada, βελτιωμένες επικοινωνίες ενώ τα ελικόπτερα διαθέτουν πλήρες σύστημα αυτοπροστασίας HIDAS.

Image

Τμήμα ειδήσεων defencenent.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης