Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Παίχτηκε θέατρο με θλιβερούς κομπάρσους Χριστόφια-ΔΗΣΥ

ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Παίχτηκε ένα θέατρο τις τελευταίες μέρες, καλά σκηνοθετημένο. Με πρωταγωνιστές τη Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ, τους αγγλοαμερικανούς, την Άγκυρα και θλιβερό κομπάρσο την κυβέρνηση Χριστόφια. Με ακόμη πιο θλιβερό κομπάρσο το Δημοκρατικό Συναγερμό, που κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι έγινε και με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις στελεχών του, διαδραματίζει ρόλο ουραγού του Γενικού Γραμματέα και της πολιτικής Χριστόφια.

Ήλθε εδώ ο Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών και ούτε η Κυβέρνηση ούτε ο ΔΗΣΥ είχαν τη στοιχειώδη διορατικότητα να αντιληφθούν γιατί έρχεται. Ήλθε εδώ για να εξαγγείλει δήθεν συγκλίσεις και συμφωνίες για πρόοδο. Διά στόματος Γ.Γ. και Αλεξάντερ Ντάουνερ, οι οποίοι μιλούσαν εκ μέρους των «δύο ηγετών», ανακοινώθηκε η επίτευξη «σημαντικής προόδου». Εδώ και πέντε ημέρες από της εξαγγελίας Ντάουνερ περί προόδου, ούτε ο λαός ούτε τα πολιτικά κόμματα άκουσαν από την Κυβέρνηση σε ποια σημεία επιτεύχθηκε η «σημαντική πρόοδος».

Τι συμφωνήθηκε και πού. Μαγική εικόνα η «πρόοδος»! Η Κυβέρνηση σιωπά και η αντιπολίτευση, αντί να απαιτεί να μάθει, δεν ερωτά. Πλήρης συμπαιγνία σε βάρος του λαού.
Ποιο ήταν το ουσιαστικό αποτέλεσμα της επίσκεψης Μπαν Κι Μουν; Η αναβάθμιση του ψευδοκράτους. Ο έξω κόσμος έμαθε ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο πρόεδροι, δύο κράτη, δύο λαοί και δύο κυβερνήσεις. Ο κόσμος είδε τον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών να συνομιλεί και να συντρώγει με δύο προέδρους, να επισκέπτεται δύο προεδρικά, να έχει στη μια περίπτωση δίπλα του τον έναν πρόεδρο και στην άλλη τον άλλον «πρόεδρο» και τον «πρωθυπουργό» του.

Και τι μας λέει η Κυβέρνηση, το ΑΚΕΛ, ο ΔΗΣΥ και τα φερέφωνά τους; «Παρωνυχίδα είναι αυτά. Είναι το δάσος. Να μη χάσουμε το δέντρο». Aναπαράγουν μια βλακεία του «Πολίτη», ο οποίος έγραψε ότι η αναβάθμιση του Ταλάτ αποτέλεσε, δήθεν, μπούμερανγκ για τον ίδιο, και καθιστούν τη βλακεία πολιτική. Και ο ΔΗΣΥ μας λέγει ότι η ατμόσφαιρα δηλητηριάστηκε από την «αχρείαστη» ενέργεια του Γ.Γ. να επισκεφθεί το ψευδοπροεδρικό, αλλά... απολυμάνθηκε με εκείνη τη νερόβραστη δήλωση Ντάουνερ, πως ο τόπος της συνάντησης δεν έχει πολιτική σημασία.

Αλλά τότε, αφού το δέντρο είναι η αναβάθμιση του ψευδοκράτους, ποιο είναι το δάσος; Ας μας πουν η Κυβέρνηση και η αντιπολίτευση ποιο θεωρούν «δάσος» από την επίσκεψη του Γ.Γ. Γιατί δεν τολμούν να αποκαλύψουν τη δήθεν πρόοδο; Γιατί δεν μας λένε τι πέτυχε αυτή η επίσκεψη, πέρα από του να καταδείξει την ύπαρξη δύο κρατών;

Η πολιτική Χριστόφια, με την όλη αφέλεια και τον ερασιτεχνισμό που τη διακρίνει, υποβοήθησε τα σχέδια αναβάθμισης του ψευδοκράτους. Και η πολιτική στήριξης που προσφέρει ο ΔΗΣΥ, συνέβαλε, ακόμη περισσότερο, στην εφαρμογή των σχεδίων των ξένων να αναβαθμίσουν το ψευδοκράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης