Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Γιωργάαααακηηη.......χαιρετίσματα απ΄τον Ερντογάν!!!

Η F-243 Yildirim στον Σαρωνικό! - Επιχείρηση "Πένσα" 

Δυο τουρκικές φρεγάτες ΜΕΚΟ-200Τ, η F-244 Barbaros της ομώνυμης κλάσης και η F-243 Yildirim κλάσης Yavuz, προχώρησαν σε διπλή πρόκληση τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο: Το πρωί σήμερα η F-243 Yildirim μετά από μακρά πορεία μέσα από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες έφτασε στον Σαρωνικό, πέρασε ανενόχλητη, μεταξύ Κέας και Σουνίου και με βόρεια κατεύθυνση διέπλευσε τις ακτές της Αττικής, άλλοτε εντός και άλλοτε εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων και τελικά βγήκε στο κεντρικό Αιγαίο περνώντας μεταξύ Άνδρου και Καφηρέα!
Η τουρκική φρεγάτα παρακολουθείτο καθ’όλη την διάρκεια της πορείας της από την φρεγάτα F-451 ΛΗΜΝΟΣ. Η Yildirim μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις, βόρεια της Ρόδου, στις Κυκλάδες και μεταξύ Κέας-Σουνίου.

Κινήθηκε νότια της Σαντορίνης πριν λάβει πορεία βορειοδυτική!  
Την ίδια στιγμή η φρεγάτα F-244 Barbaros η οποία επίσης βγήκε από το Ακσάζ, όπως και η Yildirim περίπου την ίδια ώρα, πήρε τελείως διαφορετική πορεία και κατευθύνθηκε αρχικά δυτικά και μετά βόρεια, παρακολουθούμενη από την ελληνική ΤΠΚ Super Vita P-69 KΡYΣΤΑΛΛΙΔΗΣ.

H Barbaros αυτή την στιγμή βρίσκεται δυτικά της Λέσβου αφού πέρασε δυτικά της Χίου και όλων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και κατευθύνεται και αυτή προς τα Δαρδανέλλια, όπως και η Yildirim. Πρόκειται για κλασική επιχείρηση "Πένσα" με τα δύο σκάφη να ξεκινούν από το ίδιο σημείο να "ανοίγουν" και να να συκλίνουν μετά στο ίδιο σημείο.


Πρόκειται για  την πρώτη μείζονα επιθετική κίνηση της Τουρκίας στο Αιγαίο μετά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρ.Τ.Ερντογάν.
Defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης