Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Τουρκικό πολεμικό σκάφος στις ακτές του Ισραήλ, ανοικτά της Γάζας

Ένα τουρκικό πολεμικό σκάφος εντοπίστηκε από τους Ισραηλινούς  να περιπολεί από χθες αργά τη νύχτα στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Γάζας, πέραν των 12 ν.μ. δηλαδή δεν έχει εισέλθει στα ισραηλινά χωρικά ύδατα, ούτε δείχνει τέτοια πρόθεση, μέχρι στιγμής. Προφανώς περιμένει να συνοδεύσει τα δύο πλοία της οργάνωσης FREE GAZA, τα οποία κατευθύνονται στην περιοχή και θα βρίσκονται εκεί τις επόμενες ημέρες, ενώ αποτελεί και προπομπό της τουρκικής ναυτικής μοίρας της Μediterranean Sield.
Περιπολεί στο όριο των 12 ν.μ. και είναι σαφές ότι θέλει να δείξει στους Άραβες πως "Η ισλαμική Τουρκία είναι εδώ".
Η αποστολή τουρκικού πολεμικού πλοίου στην Γάζα, μία εξέλιξη την οποία πρώτο είχε μεταδώσει το defencenet.gr, μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες, αφού είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι τα τουρκικά σκάφη θα κτυπηθούν από το Ισραήλ, αν επιχειρήσουν να προστατέψουν τα σκάφη με τα εφόδια. Το ιρλανδέζικο φορτηγό MV Rachel Corrie, αναμένεται να φτάσει στην περιοχή αύριο το βράδυ ή το Σάββατο τα ξημερώματα.

Το συγκεκριμένο πλοίο, ο τύπος και η κλάση του οποίου δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, αλλά δεν αποκλείεται να είναι και πυραυλάκατος ή κάποια από της γαλλικής ναυπήγησης, κορβέτες Τype A69, κλάσης που είναι γνωστή για τις "κρουαζιέρες" της στο Αιγαίο (βλέπε BAFRA, η οποία παρεπιπτόντως τώρα είναι "δεμένη" στην Μερσίνα).
Σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γκιλντίζ ανακοίνωσε την ματαίωση της επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου Blue Stream και του σχεδιαζόμενου αγωγού μεταφοράς νερού στο Ισραήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης