Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Οι «φίλοι» μας οι Τούρκοι

ΟΙ ΦΙΛΟΙ» Τούρκοι υπερέβησαν τα εσκαμμένα.

Αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Οποιοδήποτε σοβαρό κράτος θα είχε ήδη απαντήσει δεόντως στην πρόκληση. Σε δεσμευμένη περιοχή για άσκηση του Ναυτικού (Καταιγίς) δύο τουρκικά αεροσκάφη F4, κατά παράβαση κάθε λογικής χώρας που επιζητά φιλικές σχέσεις με μία άλλη, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο, εισήλθαν παράνομα σε πεδίο βολής και πέταξαν περίπου 165 μέτρα πάνω από τη φρεγάτα «Σαλαμίς».

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ η κυβέρνηση Ερντογάν για να γίνει αντιληπτό ότι το μόνο για το οποίο δεν ενδιαφέρεται είναι η «φιλία» με την Ελλάδα; Η σημερινή Τουρκία κοιτάζει μόνο το συμφέρον της με βάση την πολιτική που έχει χαράξει ο Νταβούτογλου. Η πολιτική αυτή, όπως φαίνεται και από τη βίβλο του «Το Στρατηγικό βάθος», θα ήθελε πολύ να ανατρέψει «το λάθος» του 1923 «να αφεθούν νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία στην Ελλάδα…». Τι άλλο πρέπει να κάνει η Τουρκία για να καταλάβει η κυβέρνηση Παπανδρέου ότι πρέπει να σταματήσει να τη χαϊδεύει; Οταν παρακολουθούμε τον υπουργό Εξωτερικών της να έχει το θράσος να λέει ότι το Ισραήλ καταστρατήγησε διατάξεις του Δικαίου της Θάλασσας στην υπόθεση «Mavi Marmara» όταν ο ίδιος δεν το υπογράφει, διότι, όπως λέει, «δεν τους συμφέρει».

ΟΤΑΝ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ πρωθυπουργός τολμά να λέει ότι ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο δεν είναι κατοχικός και όταν το χθεσινό περιστατικό είναι συνέχεια μίας ακόμη βόλτας, τύπου κρουαζιέρας, τουρκικής φρεγάτας η οποία «έξυσε» προχθές το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Η γεωστρατηγική στην Ανατολική Μεσόγειο επανασχεδιάζεται. Οι αλλαγές θα είναι ραγδαίες. Και αυτή τη φορά η χώρα θα πρέπει να δει το συμφέρον της και να το ακολουθήσει. Εξωτερική πολιτική με συναισθηματισμούς δεν γίνεται.
e-typos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης