Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Η τραγωδία και οι ευθύνες

 
Η τραγωδία  και οι ευθύνες

ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ που σημειώθηκε χθες το βράδυ, λίγα μέτρα από το γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, πρόσθεσε έναν ακόμη κρίκο στη μακριά αλυσίδα του αίματος από τα τυφλά χτυπήματα άνανδρων τρομοκρατών.
Ο ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ και στενός συνεργάτης του κ. Χρυσοχοΐδη, Γιώργος Βασιλάκης, που άνοιξε τη συστημένη βόμβα έχασε τη ζωή του βυθίζοντας στη θλίψη και την οδύνη εκτός από την οικογένειά του και όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα όμως οι πολίτες δεν κρύβουν την οργή τους για τους τυφλούς φονιάδες που θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα στο τούνελ του φόβου και της καχυποψίας.
ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ την καρδιά του κράτους. Επιχείρησαν να καταλύσουν το νόμο και τη Δημοκρατία επιλέγοντας ως στόχο τον καλύτερα φυλασσόμενο χώρο της Αθήνας. Το υπουργείο, που είναι προορισμένο να προστατεύει τον πολίτη και να διαφυλάσσει τη δημόσια τάξη πατάσσοντας την εγκληματικότητα και βέβαια την τρομοκρατία. Το χθεσινό χτύπημα όμως δημιουργεί και τεράστια ερωτήματα, για το πώς το δέμα του αίματος έφθασε στον 7ο όροφο του υπουργείου χωρίς να γίνει αντιληπτό από τους ελέγχους των αστυνομικών αρχών.
ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ότι δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας σε ένα κυβερνητικό κτίριο όπου μεταξύ άλλων στεγάζονται υπηρεσίες ιδιαίτερα ευαίσθητες, όπως είναι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Μπροστά στο νέο χτύπημα ο πολιτικός κόσμος οφείλει να δείξει την αποφασιστικότητά του ώστε να χτυπηθεί στη ρίζα του το κακό της τρομοκρατίας και να βρεθούν οι φονιάδες. Πρώτα όμως η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της για τα εγκληματικά λάθη που προκάλεσαν τη χθεσινή τραγωδία στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης