Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Τουρκία: Ευάλωτη παραμένει η πιστοληπτική της αξιολόγηση

Ευάλωτη σε οικονομικούς και πολιτικούς κινδύνους παραμένει η πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας, η οποία θα πρέπει να μεταρρυθμίσει τα δημοσιονομικά της για να ενισχύσει τα φορολογικά έσοδα, προειδοποίησε χθες ο οίκος αξιολόγησης Moody's Investors Service.

O οίκος εκτιμά ότι η πιστοληπτική αξιολόγηση Ba3 της Τουρκίας θα μπορούσε να δεχθεί πτωτικές πιέσεις σε περίπτωση οικονομικής και πολιτικής αποσταθεροποίησης. Αντιθέτως, η πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας θα μπορούσε να βελτιωθεί εάν η κυβέρνηση επιδείξει μεγαλύτερη ικανότητα στη βελτίωση των εσόδων και στην καταβολή των φόρων και εν συνεχεία προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, της αγοράς εργασίας και του δημόσιου τομέα, σύμφωνα πάντα με τη Moody's, η οποία βλέπει την τουρκική οικονομία να συρρικνώνεται 4% φέτος και να επιστρέφει σε ανάπτυξη 2% το 2010.

Τα εξασθενημένα δημοσιονομικά αποτελούν βασικό λόγο πίσω από πολλές κρίσεις που έχουν συμβεί στο παρελθόν στην Τουρκία, ενώ το διογκούμενο δημοσιονομικό έλλειμμα, που υπολογίζεται φέτος στα 29,7 δισ. δολάρια, ανησυχεί πολλούς οικονομολόγους.

Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης